Zeliščni vrt
Na vrtu, blizu terase imamo en kotiček, kjer "nekaj manjka". Nekaj dni že hodim po vrtu kot mačka okol vrele kaše in razmišljam in tuhtam.... Danes pa kot strela z jasnega - zelišča. Pobrskam po netu - zeliščna spirala.... ideja ni slaba, hhihihi. Se je kdo lotil takega projekta? Kako se obnese? S tem bi pridobila prostor na mojem, tako majhnem vrtičku, tako da sem zelo navdušena. Kakršen koli nasvet, predlog zelo dobrodošel....
BrgitaZelo pametno Brgita, tako boš imela zanimiv vrtni okras, poleg tega pa bo še koristen in dišeč. Ne vem sicer za kakšno spiralo gre, morda tisto iz žice?
No, sedaj se že da kupiti posamezna zelišča, nekaj si jih lahko poseješ, nekaj za naprosiš pri prijateljih.
Jaz imam majhen zeliščni vrtiček v velikem okroglem koritu že par let. Malo sem ga popestrila s kamenčki, malo s prikupnimi lesenimi figuricami ( čebelice, čmrlji itd.), v Hoferju pa sem lani našla kamenčke na paličici, kjer so bila napisana imena zelišč. Prav simpatično lahko to zgleda.
Najboljše pa je to, da greš in si narežeš ali nasmukaš totalno sveža zelišča, kadarkoli se ti zahoče.
Nič ne oklevaj, kar loti se dela.
kara
V mislih sem imela tole spiralo. Tole bo kar velik projekt... Že z iskanjem kamnov/zidakov bo veliko dela....Upam, da mi bo tole uspelo...
BrgitaLahko pa zemljo enostavno na kup nasuješ, v spirali nanjo posadiš zelišča in vmes potakneš kakšen kamen. Tako lepo in idilično kot je na slikci ravno ne bo, uporabno bo pa prav tako.
lp
cervusDanes v Obijevi reklami že narejena spirala.... Cena mi ni všeč....
Iščem kamne naprej.......
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Pečenice na leči

Carbonara s krompirjevimi tortelini