Frizer

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. nov 2012 15:25

Davkom in smrti ne uideš, tudi če nisi zavezanec za DDV. 

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. nov 2012 8:18

Ko se je ta tema odprla, sem hotela tole zapisati, pa sem se premislila (kak kelih gre lahko tudi mimo mene), pa je diskusija vseeno prišla do sem.

1. Če letni promet presega 25.000 EUR, potem je s.p. v sistemu obdavčitve za DDV. In če človek sedaj vzame razdeli teh 25% na dvanajst mesecev in potem predpostavi še 22 delovnih dni v mesecu...je zadeva taka, da vsakdo, ki bi na dan zaračunal 100 EUR, bi se hitro znašel v DDV sistemu.

Če bi pa kdo v resnici ob non-stop delu računal 8 EUR za 20 minut (a fenanje je pa zastonj?) bi s takim tempom prišel na kakih 80 EUR na dan in zraven plačeval še material, elektriko, vodo, ogrevanje in tako dolgo ne bi mogel živeti. Ker ne bi ravno veliko ostalo. In seveda, nikogar se ne bi dalo zaposliti, človek bi sam delal cel dan.

2. Tisti, ki se ji zdi 8 EUR za 20 minut korektna cena - hja, izvoli svojo plačlo preračunati na tak način. Izvoli ti stati 8 ur vsak dan, imej roke v prisiljeni drži, prenašaj bolj ali manj prijetne ženske, usta od ušesa do ušesa, strinjaj se z vsem, kar rečejo, če imaš mnenje, ga lepo zadrži za zobmi, ne glede na to, kakšne bedastoče slišiš....in s tem tempom se, če si dobra,  v povprečju naredi 80 EUR na dan, ampak bruto, draga moja, bruto bruto. in sedaj izvoli teh 80 krat 22 množiti, potem resno odštej davek na plačo, potem si odpelji še prispevek za tretji penzijski steber, potem plačaj zavarovalnico za dodatno zdravstveno, potem plačaje dohodnino, potem plačaj prispevke....in si že globoko pod jurjem. A je tistih 8 EUR še tako normalna cena?

3. Tisti, ki se je strigla za 5 EUR? A račun so ti dali? Ker, če ni navedeno, da gre za kakšno promocijsko ceno ali pa, če ga sploh niso dali, je bil to čisti fuš. In konec koncev, lahko si človek misli, da je s tem, ko je kaj naredil na fuš, kaj prihranil. Pa da nekdo drug ni plačal davkov in prispevkov na tole. Ampak, drage moje, na koncu se čisto vsi, ki bi sicer blazno do nič plačevali za državne potrebe (ob tem je vseeno, kaj si ob vsakičnem vodstvu države kdorkoli misli) postavimo v vrsto in od te države veliko zahtevamo. Recimo zahtevamo subvencije za varstvo otrok v vrtcu, pa več za šolstvo, pa več stimulacij za mlade družine.....in vse te zahteve so čisto legitimne in okej.  Ampak če hkrati sami ne plačujemo davkov oziroma suportiramo fuš sistem, si ravno ne pomagamo. Skratka, ko bo naslednjič prva iskala frizerja za 5 EUR in hkrati zahtevala večjo subvencijo za otroški vrtec, naj, za božjo voljo, ukapira, da je v konfliktu sama s sabo.

 

 

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. nov 2012 10:09

Se strinjam Vendy, samo če nadaljujem se iz tega lahko ustvari mesarsko klanje, kar pa ne bi želela. Ker hudič se vedno skriva v podrobnostih. Če država ne zna in predvsem noče urediti stvari, jih ljudje uredijo sami. Pomagaj si sam in bog ti pomagal.

Če je na tisoče ljudi brezposelnih, če se na tisoče penzionistov komaj pretolče skozi mesec, če je mladina že lačna, kaj češ drugega kot znajti se. Seveda ni prav, da ne plačujemo davkov, ampak tudi ni prav, kako nenasitna je država, kaj država počne s svojimi prebivalci. Vrh te države ne občuti krize, pa tudi vsa mreženja ne, pa tudi vsi tajkuni ne itd. Nerada politiziram in na tak načim govorim in pišem, ker zelo ljubim našo prelepo Slovenijo in mi je mar zanjo. Samo- našim voditeljem je kaj malo mar za nas. To se pa zdaj že lahko reče.

V urejeni državi malokomu pride na misel, da ne bi izstavil računa, da bi se izogibal davkom, da bi se celo odselil iz domovine. Vse to zdaj mi počnemo. In se dela škoda. Škoda čisto za vse.

In če končam. Zelo prav imaš Vendy, od kje naj država vzame denar, če ni priliva v njeno malho? Samo, a nimamo mi zato izvoljenih ljudi, ki so prisegli, da bodo spoštovali pravni red, da bodo delali za blaginjo ljudstva, ne predvsem zase. Ej, tukaj pa lahko končam, ker odgovora nimam.

In lepo prosim, bodimo dostojni, prihranimo vsem nam jezo, ki se nabira v nas. In upajmo na najboljše.

 

naor

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

3. nov 2012 13:21

Vnaprej prosim, da se vzdržite vsakršnih politiziranj. Hvala.

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

3. nov 2012 13:53

Jaz bi se pa jutri pobarvala. Barvo in vse potrebno imam doma. Če je katera iz okolice Vrhnike, ki bi se tudi barvala, se mi lahko oglasi...jaz pobarvam njo, ona pa mene :)  Sicer me bodo spe roke bolele...zadaj se sama težko pobarvam.  Hmm....al si katera sama barva doma, daljše lase? Kako si jih zadaj barva?

vd007

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

11. mar 2014 12:53

Imate morda svojo izbrano frizerko-ja . Kliče me frizer   S frizerko, h kateri sem hodila zadnjih nekaj let, nisem najbolj zadovoljna. Groza me je, da se bo ponovila že kar nekajkrat doživeta zgodba  na vratu imam vrtince, za nameček še trde lase in se mi dogaja  . Dolgi lasje niso rešitev ... ker ... oblivi delajo svoje    Trenutno sva si z  bot , 3 puloverje, ko bo popustilo pride pa 

slivovi cmoki

Lili2016  

član od: 9.9.2017

sporočila: 1

9. sep 2017 11:10

catcat je napisal/a:

ravnokar sem prišla od frizerja, zelo zadovoljna . Striženje las (dolgih) 5 €.

catcat

 Če je iz okolice Mb prosim za kontakt, hvala.

Lili2016

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. sep 2017 17:08

Lili2016 je napisal/a:
catcat je napisal/a:

ravnokar sem prišla od frizerja, zelo zadovoljna . Striženje las (dolgih) 5 €.

catcat

 Če je iz okolice Mb prosim za kontakt, hvala.

Lili2016

 No ja, ne vem če bo catcat to po treh letih prebrala?

mamamia

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

10. sep 2017 19:29

Postriči lase za 5 Eur pa res ni mogoče. Jaz za pranje, striženje kratkih lss in sušenje s fenom plačam 28 Eur. Pravijo, da plačam preveč. Meni se to za moje nemogoče lase -mehki in veliko vrtincev ne zdi pretirano. Svoje frizerke, ki pozns moje lssje ne bi zamenjala. . Vem, da se zelo trudi nekaj narediti iz mojih las.  Eni tako, drugi tako, kakor vam drago. in  No pa sej lesje še vedno zrastejo, a ne ? Meni vedno prehitro  

 

dočka

kozamurnik

sporočila: 2311

12. sep 2017 6:23

Moja mami za strizenje  zelo kratkih las, pranje in peno placa 19 evrov.  Z  RACUNOM. S tem, da jo gospa strize (s skarjami, to nekaj pove ) kake pol ure, torej je v delu 50 minut. Odlicna "vaska frizerka", poudarjam prikrit zasmehovalni izraz iz casov Vendeline.jr. Je pa stalna stranka, na obisku vsaj vsake 3 tedne. Poleg nje se cela druzina, tudi jaz obcasno; zaradi narave dela vcasih obiscem tudi  mestne "studie" in podobno.  Definitivno drazje in niti priblizno tako profesionalne kot je mamin. Ta gospa ima namrec izreden talent in je ocitno, da dela z veseljem. Za posteno ceno.  Zato tudi dobi ustrezno napitnino.Ne vprasajte kje, ne povem, smo jo posvojili.

murnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti