Sladki greh
Miškolina, če si natančno prebrala, kar sem napisala, in pravniki morajo biti pozorni na prav vsako besedico, kajne, nikogar ne zavajam, saj jasno pišem, da je VČASIH potrebnih tudi 8 do 10 ur (iz izkušenj - tudi 12 ali celo 14), nikakor pa ne iz dneva v dan in za vsak predmet. Ampak če smo čisto natančni, nekateri bi potrebovali tudi za kak lažji predmet osem ur dnevno, da bi ga osvojili.
Da je študij - ne le prava - vedno bolj in bolj zahteven, pa verjetno tako nihče ne dvomi.
Se pa vsekakor zavzemam zato, da morajo mladi ob študiju živeti tudi sproščeno življenje, zato se zelo strinjam z razmišljanjem jane2.
Kam so nas pripeljali piflarji ( to so zame tisti, ki razen študija ne poznajo ničesar, zato potem toliko lažje pametujejo, ker nič kaj drugega v življenju niso izkusili), pa se lahko prepričamo na vsakem koraku.
Punce, pridno študirajte in predvsem ne pozabite, da je mogoče ob študiju tudi zelo uživati življenje....
Mamamia
mamamia
bejbigirl, všeč mi je tvoj zdrav način razmišljanja. Res si zadela bistvo. In tudi to, kaj je eno leto izgubljenega študija v primerjavi s celim življenjem....To sem jaz trdila, ko se je sin po 2. letniku prava odločil, da menja študij, ker pravo preprosto ni zanj. In na mestu je tudi tvoja misel, da bi se morda do konca življenja spraševala, kako bi bilo, če se ne bi vpisala na pravo...Sama razmišljam enako in sem možu in sinu, ko sta premlevala dve igubljeni leti, rekla, da pa bi si morda nenehno očital, da ni šel na pravo in s ob tem učil jezikov, če morda ne bi poskušal.
Zdaj se je tudi sam prepričal, da pravo ni zanj, zato pa neizmerno uživa v študiju jezika, kamor se je prepisal (in kar je bila "moja" varianta že ob prvem vpisu pred dvema letoma, saj sina dovolj dobro poznam, da vem, da za knjigo ne vzdrži niti tri ure skupaj...s takimi načinom na pravu nima kaj iskati).
Je bil morda pri odločitvi za pravo malo pod očetovim vplivom, ampak se je izkazalo, da je želja eno, dejanski študij pa potem nekaj drugega.
In zato sem čvrsto na hčerkini strani pri odločitvi, da gre na en "tržno" nezanimiv študij, čeprav bi se, glede na uspeh, lahko vpisala tako rekoč kamorkoli. Če ne bo to, kar priačkuje, še vedno lahko menja, je moje prepričanje.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki greh

Bujta repa