Ali lahko s sirotko spečem kruh?

... Kot piše že v naslovu teme, sprašujem, če lahko zamesim kruh s sirotko namesto vode.

Moja tašča, ki mi jo je dala, pravi, da v Bosni delajo s sirotko le "kolače" - in to s pecilnim praškom, ne s kvasom. Zato me zanima, če se da delati z njo tudi kvašeno testo.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore!

Nika

nike

Itak!!! pa še boljši je in dalj časa se obdrži. Sirotka super paše k rženi moki, h koruzni pa malo manj, ni slabo, samo h koruzni meni bolj sladko paše. Ržena in polnozrnata moka sta pa majka za kruh s sirotko.Seveda s kvasom:) lahko pa bi jo dala tudi kamorkoli drugam, kamor daš lahko sicer jogurt, recimo tudi v kako pecivo, ali pa tudi v šejk, samo malo moraš pazit,da ni vse skup prekislo. V kruhu je p aniti ne občutiš, samo boljši je. Jaz vedno, kadar se mi pokvari mleko (oz. ne pokvari, ampak skisa:), naredim skuto in prestrežem sirotko. Stvar je jako enostavna: na cedilo stresem sesirjeno mleko in pustim pri miru, da se sirotka odteče. Skuto dam v posodico in naredim recimo burek, namaz ali karkoli pač, sirotko v posodi pa dam v bidon in ko pečem kruh je prva na vrsti. Le pogumno:) Veri
Seveda, kar hitro se ga loti! rimljanka
Hvala! Saj se mi je zdelo, da ne bi smelo biti nič narobe, ampak se mi je zdelo malo čudno, da v Bosni ne pečejo kruha z njo, ampak le kolače... Se ga lotim takoj jutri zjutraj in bom povedala, kako je ratal... :) Samo v trgovino bom še skočila prej po polnozrnato moko, ker je nimam doma, in se mi zdi, da bi res moralo biti z njo super. komaj čakam, da sprovam... :) nike
Po še enem pametnem rimljankinem nasvetu od nimampojma kdaj imam jaz sirotko vedno na zalogi, v malih plastenkah v zamrzovalniku. Rimljanka, hvala Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti