| pat je napisal/a: |
|
Jaz imam kruhomat istega dobavitelja kot moja hči, vendar kruh nikoli ni tako rahel, vendno je malo pacast, ( hči ga je sama pekla pri nas ) ne vem zakaj to? pat |
Super zadevca. Jaz pa delam kruh z droužmi.
| pat je napisal/a: |
|
Jaz imam kruhomat istega dobavitelja kot moja hči, vendar kruh nikoli ni tako rahel, vendno je malo pacast, ( hči ga je sama pekla pri nas ) ne vem zakaj to? pat |
Super zadevca. Jaz pa delam kruh z droužmi.
(februar 2022)
namesto vode uporabljam mleko, tisto trgovinsko v tetrapaku ki ni v hladilniku.
Prvi poskus: 300 ml mleka namesto 300 ml vode, 1 mala merica suhega kvasa: premalo vzhajan;
Drugi poskus: povečam na 330 ml mleka, 1 mala merica suhega kvasa: enako premalo vzhajan, pa še malce prevlažen;
tretji poskus: nazaj na 300 ml mleka, povečam na 1,5 male merice suhega kvasa: malo bolje vzhaja.
Je kaj na tem ? Da mora biti za mleko več kvasa kot za vodo ? V naslednjem poskusu bom dal 300 ml mleka in 2 mali merici kvasa.
260g mleka ali vode
5 velikih žlic olja
1 velika merica sladkorja
1 mala merica soli-drobne
410g moke (najbolje bele), deluje tudi 100g ržene in 310g bele
1 mala merica suhega kvasa.
V tem vrstnem redu (je zelo pomembno) deluje v vseh kruhomarih,
Lepo se imejte in dober tek.
| marjanaj je napisal/a: |
|
5 velikih žlic olja |
meni se zdi kruh že pri dveh žlicah olja premasten, kaj šele pri petih...
Že dolgo se mučim z ajdovim kruhom. V navodilih piše da bi naj za brezglutenske moke uporabljal ksantan gumi ali guar gumi. Kakšno je komercialno ime za ti dve stvari - pod kaj ju najdem v Tuš, Mercator, Spar, itd.?
Že dolgo se trudim speči kruh brez glutena in samo z vinskim kvasom, pa mi nikoli ne uspe.
Prosim, če kdo ima rešitev zame z dobrim receptom v pečici ali kruhomatu.
| NENA58 je napisal/a: |
|
Že dolgo se trudim speči kruh brez glutena in samo z vinskim kvasom, pa mi nikoli ne uspe. Prosim, če kdo ima rešitev zame z dobrim receptom v pečici ali kruhomatu.
NENA58
|
Nena58, morda je odgovor v tej temi: https://www.kulinarika.net/forumi/tema/26309/kruh-brez-glutenakvasamleka-in-mineralne-vode/?offset=?besede=brez%20glutena
Nena58, poglej moj recept za brezglutenski kruh brez gnetenja.
Drugače za suhi kvas je potrebno dodati toplo vodo/ najbolje polovico mleka/ polovico vode in še malo sladkorja.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 15. mar 2022 22:00
po kar nekaj ponesrečenih poskusih ugotavljam da testo vzhaja slabše če uporabim mleko kot če uporabim vodo. Bo to držalo in kaj je protiukrep ?
| javr je napisal/a: |
|
po kar nekaj ponesrečenih poskusih ugotavljam da testo vzhaja slabše če uporabim mleko kot če uporabim vodo. Bo to držalo in kaj je protiukrep ?
___
|
Uporabi vodo ![]()
| javr je napisal/a: |
|
___
|
Pri zamesu testa z večjo vsebnostjo maščob in/ali beljakovin (voda jih v nasprotju z mlekom pač nima) je potrebno malce povečati oziroma prilagoditi količino kvasa in morda tudi sladkorja.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burito palačinke z lososom

Biskvit s slivami