Dohodnina

vprašajte vido: zastavite enostavno vprašanje za virtualno pomoč v zvezi z dohodnino. Npr. ali lahko spremenim že predizponjene podatke v napovedi, kdaj moram oddati napoved... ali karkoli http://vida.durs.si/Speller/tax_slovenia.cgi matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 01. feb 2007 10:52:40
iz banke sem dobila izpisek obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah; sedaj pa me zanima če ste vi to posebno davčno napoved oddali. Obresti sem dobila 900 sit, in kolikor sem brala na njihovih straneh, morajo to napoved oddati samo tisti, ki so dobili 300.000 sit obresti. Morda bi jim pa morala vseeno poslati, da ne bojo kasneje kaj komplicirali? ariella
ariella, tvoja banka je poslala podatke tudi na davčno in do konca marca boš prejela predizpolnjeno napoved. Tak znesek ne bo na obračun dohodnine vplival nič, verjetno pa bo ravno tako vpisan pri prihodkih. Ti boš napoved samo dopolnila z olajšavami ali popravila, če bo kakšen podatek napačen in vrnila napoved davčni. Torej tebi ni treba na davčno pošiljati nič. V bistvu je bilo enako tudi prej - vsi, ki izplačujejo dohodke, ki imajo vezo z dohodnino, so pošiljali davčni podatke. Ko si ti npr. napisala svojo napoved in jo oddala, so oni potem te podatke kontrolirali s tistimi, ki so jih imeli oni. Če je bilo kaj narobe, so klicali in zahtevali popravek. Prednost novega načina je, da bodo oni obravnavali samo popravljene napovedi - to se bo upoštevalo kot pritožba, ostale bodo veljale kar kot odločba - s tem bodo prihranili ogromno dela in seveda časa. matilda
Ja, samo čudno mi je, ker piše da moram to napoved oddati do 28.02. 2007- za to se dobi poseben list spodaj piše: prosimo vas, da obvestilo shranite, sam vam služi za izpolnjevanje posebne davčne napovedi za obresti na denarne depozite za leto 2006, ki jo je potrebno oddati do 28.02. 2007 s to dohodnino so vse samo še bolj zakomplicirali-kot da ni že življenje samo dovolj komplicirano ariella
Nemogoče,da plačaš veliko dohodnine.Sama sem se enkrat zmotila in otroke napisala napačno.Takrat je bila dohodnina previsoka.Vendar sem se pritožila.Lahko pa,da jih ima prijavljene oče pa ti ne veš.Nekaj je sigurno narobe.Morala bi dobiti izplačilo ne pa vplačilo.Če pa imaš še kak drug prihodek od nepremičnin ali od katastra bi se stanje sicer spremenilo.Najprej po obrazlago na občino,če ne boš zadovoljna k računovodkinji.Če si iz Lj ti lahko pošljem št. zlo dobre računovodkinje.Ona ti obrazloži,ali na občini red naredi. ena mš
ariella, tu piše http://www.durs.gov.si/si/splosno/novice/novica/arti očitno moraš poslati, samo če presegaš 300.000 sit. matilda

Res ne spada v to temo, ampak z velikim veseljem vam sporočam, da od 17.2.2007 NI več taks v davčnih postopkih.

V ponedeljek sem  dobila potrdilo o plačanih davkih brez plačila takse in nisem mogla verjeti svojim očem in svojim ušesom.

Frina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti