član od 200415862 sporočil
Nagibam se k vendelininemu napotku, ker je kar težko svetovati. Kar je meni v redu, drugemu ni....zato kak internetni pregled kar prav pride, "Dalmoši" so polni tega.
Beki, sicer sklepam, da bi vam najbolj prav prišla kakšna plaža s kamenčki ali vsaj ne preveč skalnata (saj bi morala biti ko koza, da bi dohajalatri otroke...). Hoteli imajo praviloma dokaj urejene plaže, a je vprašanje,koliko ti to ustreza. Imaš pa tudi zasebne apartmaje, ki ponujajo tudi hrano, pač po dogovoru.
Najbolje, da pregledaš prospekte nekaj različnih agencij, tako dobiš pregled nad cenami, pa tudi vsaj okvirno podobo krajev in kakšne plaže so kje ter oddaljenost hotelov in apartmajev od morja. Vsaj meni je to vedno najbolj pomembno, pa naj grem smučat ali se kopat - samo da iz stanovanja stopim direktno "na teren".
Potem pa kombiniraš z internetom, malo pokličeš direktno v kraje, ki se ti zdijo zanimivi in odločitev bo vedno lažja. Terja sicer nekaj truda, ampak tako je manj možnosti, da usekaš mimo.
Meni je najbolj všeč predel od Zadra do Splita (no, pa dol južna Dalmacija tudi, ampak vprašanje, koliko ste se pripravljeni voziti).
Poglej za začetek Vodice, Pakoštane, Trogir, Biograd na moru; to so sicer malce večja mesta, ampka v okolici se vedno kaj najde.
Od manjših krajev je krasen Tribunj (malo pred Vodicamo, oboje malo pred Šibenikom), pa Bibinje, Sukošan - oboje med Zadrom in Šibenikom; pa Primošten, malo naprej od Šibenika, je krasen predel,tudi Rogoznica in Vinišće..
Od Splita proti Makarski je tudi krasna obala,naj omenim Omiš in Brelo, Tučepe in Baško vodo...
Za začetek sem ti natresla nekaj krajev, kar tako, po spominu. Na netu boš videla tudi podobe, kup informacij in telefonov...
Uživaj v iskanju, Mamamia
mamamia