Pecivo iz bučk
LIJANA, RES JE!
prva dva tedna je še kar nekako šlo. zdaj po dobrem mesecu ne-kajenja, bi pa kar naprej nekaj jedla, oziroma ne nekaj, same dobre stvari. prišlo je že tako daleč, da sem si sama nardila krofe ( po recinem receptu) in od 12 velikih in lepih krofov, v enem dnevu pojedal 8. Zelo sem radodarna tudi do otrok, saj jim velikokrat kupim ta veliko milko z celimi lešniki, marse, twikse, snickerse,.. da tudi jaz lahko dobim ene par koščkov. še bi lahko naštevala moje sladke grehe. orbitrek, ki je v moji dnevni sobi, skoraj ne vem več kaj je in za kateri namen se uporablja. seveda se pozna tudi na kilah in kar je še huje, noben knof na hlačah ne morem več zapeti. NUJNO RABIM VZPODBUDO, ker vidim, da se sama še dolgo ne bom spravila v red. in pred vrati je pust - krofi, flancati, in če človek rad je...grozno....naj počakam, da bo to mimo in se pridružim 40 dnevnemu postu, kar bi bilo več kot nujno. tudi orbija ne bom smela več tako zanemarjat, od kar ne kadim nimam nobene volje več, pa čeprav vem, da je tako bolje navada je še vedno zelo prisotna. Tudi pri meni se je dan začel in končal s cigareto, zdaj pa vedno pogosteje s kakšno čokolado, piškotom,.. če v želodcu kruli in ob pogledu na kaj dobrega slino komaj požiraš,ni tako enostavno rečt, da je vse v glavi ...
pa lep pozdrav
v ponedeljek pa res začnem...
MAJAAMeni pomaga, da se zamotim... ko se spravim k mojem hobiju sem dobra za tri ure in niti pomislim ne na hrano.
Pa tudi tako je - česar nimaš, ne ješ. Že tisti moment, ko v trgovini kupiš kake nezdrave priboljške 'za otroke' se odločiš, da boš dieto kršila. Poskusi se zadržati. Tako se jaz zdaj odvajam od čokolade. V trgovini pri polici s čokolado samo povoham in odpeketam naprej. Ni pa lahko... po kosilu bi tako pasal kakšen košček... ampak kaj ko ima čokolada to neprijetno lastnost, da kar zviši ko jo enkrat odpreš.. res ne bi vedela kako....
pa srečno
lisicka19Majaa veš kaj, reci si da ne boš in konec. Jaz ne kadim že 18 let, prej pa sem vlekla, da sem se skoraj vnela. Prenehala sem zaradi nosečnosti in to ćez noč. Papcala pa sem seveda rada in ker sem dojila sem imela še lepši izgovor češ, da bo dovolj mleka in za mleko in vse samo mleko in mleko. Bila sem obsedena in seveda ko sem po več kot enem letu dojenja stopila na tehtnico, me je skoraj kap. Shujšati bi bilo treba vsaj 10 kilogramov. Pa ti ptide k hiši obisk moškega spola ki se je že sredi ceste drl kako sem debela. Zalotil me je namreč ravno ob nepravem času, ko sem šla v klet po krompir. Na srečo pa ima on tako debelo ženo, da rabi dopust da jo pretipa pa sem si rekla NE, on pa ne. On, ki ima doma grozo od groze me pa ne bo zafrkaval.
Zadeve sem se lotila zelo premišljeno. Hujšala sem eno leto, popolnoma spremenila način prehrane in življenja in po enem letu sem imela 15 kilogramov manj. Počutila sem se krasno. Glede na to, da sem popolnoma spremenila način življenja mi danes ni potrebno gledat na to koliko bom pojedla. Izgubljeni kilogrami se niso nikoli povrnili, pa čeprav sem strašen sladkosned. Pri nas ne jemo pripravljene hrane ki kar kriči iz polic, če jem jem toliko kot potrebujem, ne pretiravam. Včasih bi marsi kaj še pa vem, da se ne bom dobro počutila in se ustavim. Zadnja moja neumnost je bila, ko sem se za svoj rojstni dan preveč najedla polente z jurčki. Z menoj so zaradi tega imeli sitnosti vsi moji in pol Kavala. Onesvestila sem se, pa nisem pojedla več kot polovico porcije. Bilo je dobesedno od prenajedenosti.
Kaj naj ti rečem........ Reci si da si karakter in raje takrat spij kozarec vode, se obrni in pojdi stran od hrane. Lakota bo po parih dneh itak nehala kričat iz tebe. Je pa po mojih izkušnjah bolje da hujšaš dlje časa po malem, kot na hitro in veliko. Ti slednji kilogrami se zelo radi vrnejo, po možnosti jih je še več. Ljudje sploh ne rabimo toliko kot mi bi, samo razčistiti je treba s samim seboj. Je pa res to včasih težko.
DRŽI SE!!!!!!!
lp Vesna
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Svinjska ribica