Nujno pomoč prosim

Zdravo, v zagnanosti sem verjetno naredila neumnost, ko sem uporabila kokosovo mast namesto margarine za vanilijeve rogljičke. Masa se namreč nikakor ne da oblikovati v testo - ostaja drobljiva . Ima morda kdo izkušnjo ali nasvet kako rešiti situacijo ali je vse le še za v smeti ...

lp, Robida

Morda je problem v tem, da je testo prehladno. Kokosova mast je na nizki temperaturi trda. Pusti testo, ki ga potlači, da bo samo kake 5 cm debela plast, da se malo segreje in poskusi oblikovati rogljičke. Morda se ti bo malo prijemalo na roke, pa kaj. Samo nikar ne meci testa v smeti. Če ne ti in tvoji, bodo pečene rogljičke pojedli ptički. rimljanka
Pred kratkim sem jedla rogljiče s mastjo, torej ne more biti nič hudega. Pečeno bo videti drugače. frina
Rešila po principu - če bo špičasto bodo vile, če ploščato pa lopata...... rogljički se niso dali naredit, sem pa naredila kvazi kroglize, nadaljni postopek enak. Prva pečena runda pravi - malo drugače a dobro. hvala obema za korajžo in lp, Robida Ida Valek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti