Očitno je pri teh poljubčih res zelo pomembna količina sladkorja, da ostane dolgo časa lepo hrustljavi. Sama vzamem vedno skoraj 10 dag sladkorja za en beljak, stepam dolgo, potem pa jih dam v pečico (po navadi, ko neham peči potico) in jih pustim sušiti čez noč na temperaturi 50°C. Zakaj trdim, da je potrebno tako veliko sladkorja? Sem pred kratkim "praznila" zaklonišče v hiši (ki ga sedaj pač uporabljamo kot shrambo) in sem v pločevinasti škatli, ki ni bila najbolje zaprta, našla beljakove poljubčke izpred treh (nelepljen je bil datum, ko sem jih shranila) - bili so še vedno trdi, kot prvi dan, ohranili so lepo obliko in se niso čisto nič lepili. Edino barva je bila nekakšne rumene barve, zato so vsi romali v smeti. Sicer pa jih bom v teh dneh spet naredila nekaj pladnjev in jih skrila (pa upam, da ne spet za tri leta!)

Sem se pa smomnila še tole: beljake po navadi zmrzem, da se mi jih namere vsaj 10 in se takrat lotim delati poljubčke. Včasih, če sem pri volji, ko imam samo en ali dva beljaka, pa na pladenj naredim "poljubčke", ki so malo večji kot tiste čokoladice za cookije, in te majčkene poljubče zamešam v vanilijev sladoled. Kako je šele to dobro!
kača
Sporočilo je spremenil(a) kača dne 15. dec 2006 19:56:01