Podobno kot je recept v bazi za prazolio, pri nas porabim, ne samo govedino, ampak vse mesne ostanke in pripravim mesni zavitek za juho.
Ostane nam meso iz juhe, ki ga tudi nobeden ne je, kakšen zrezek, kos pečenke ali piščančka, purana, vse takoj spravljam v zmrzovalnik. Tudi kakšen korenček iz juhe ali drugo zelenjavco.
Zavitek delam iz zmrznjenega listnatega testa. Originalni zavitek je bil iz vlečenega testa, vendar so pri nas otroci odločili, da je boljše listnato testo. Meso, različno, zmeljem, dodam praženo čebulo, sol, poper, muškatni orešček, jajce in veliko peteršilja. Po potrebi dolijem malo juhe ali mleka, da je masa bolj mazava. To posujem in razmažem po testu ter zvijem. Napravim bolj tanke zvitke tako, da vsako ploščo, ko jo razvaljam, po sredini še prerežem. Te zvitke potem spečem, narežem na kolobarčke in jih dam v skledi na mizo. To se potem vlaga v juho. Za vsako praznovanje mora biti pri nas obvezno mesni zavitek za juho. Zadnje čase pa velikokrat napravim vse tako kot za zavitek, samo, da še surov zavitek s krožnikom razrežem na kakšne tri cm štrukeljčke, ki jih tudi spečem in dam na mizo kot predjed. Kar ostane, pa se potem poje v juhi. Na to idejo sem prišla, ker so vsi, ki so prihajali, najprej prišli v kuhinjo in "kradli" ta zavitek. Pa sem rekla, saj je vseeno kako se poje, ali v juhi ali pa prej.
Ta mesni zavitek (včasih štrudel) so v moji družini delali samo za velika praznovanja, poroke, recept pa je poznala že moja stara mama (roj. 1880), ki je bila fina mestna gospa.

zvezdica55