Madona, Loni, ti pa si cagarca

Pa sem mislila, da se jaz dolgo odločam za entlerico

No, ja, saj zdaj v bistvu samo čakam na plačo

Ja, premisli, koliko boš šivala: za bluzice in robit hlače, ki NISO kavbojke, je skoraj vsako s* dobro... Za prišit zanke za pas na kavbojke ni dober skoraj noben - vsaj moja Elna se strašno pritožuje, pentlja in tečnari, pa je bila taka za eno povprečno plačo, če se ne motim (dobila sem jo kasneje, od mami, ker je ni znala uporabljat)... Ima pa lepe šive, čeprav bi jaz rajši, da mi šiva trde materiale več plasti brez pritoževanja... Tak da razmišljam, da si bom enkrat nabavila enega starega Bagata, Slavico ali Višnjo, ti so res ok stroji za taka groba dela, za kake bluzice mogoče preveč robustni in nimajo posebnih šivov. Ampak za to bi itak rabila samo ravni in cikcak šiv.
Elno 7200 sem tudi jaz gledala, ker mi je tako všeč tisti dolgi rokavnik in ker delam veliko krpank (patchworka) in prešitih odej (quilting), zdaj bo tega še več... Ampak ni za vse in ima prednost overlock, ki ga bom bolj rabila, ker mi je moja Elna 3007 spila živce in kri in še kaj, ko sem z njo probala šivat el. materiale. Saj ne rečem, da na koncu ni ratalo, ampak šiv ni tako lep kot tovarniški, čeprav je ljudem majca recimo čisto všeč in so vsi navdušeni, a ti si sama zašila... Odvisno, koliko hočeš od stroja, toliko pa daj denarja... Jaz čem veliko in si bom zdaj kupila dober overlock, ker se mi zdi, da se mi to splača... Nekomu, ki šiva 1x na mesec, bo pa to stran metanje denarja...
Veri