Kar zadeva anket pa tole... Ko je bil Jernej še študent je delal 21 dni v eni veliki znani slovenski oglaševalski agenciji. In so izbirali ime za en velik in pomemben izdelek. Pa je bilo treba z anketami navaliti na vse, ki smo jih poznali in nismo. Pa mi je bilo precej zoprno ko sem sorodnike in znance "fehtal" naj mi izpolnijo obsežno anketo...
Pa pride potem v agencijo, pa mi veselo povedo, katero ime je izbrano. Pa rečem, da ne morem verjeti, ker na mojih anketah je precej nizko prišlo po priljubljenosti. Pa mi reče moja "šefica": Ja kaj si pa mislim, te ankete so zato, da se da kaj pokazati ker je znano podjetje za znan izdelek dalo milijone za projekt. Izbrali so pa ime ki je bilo tudi temu podjetju najbolj všeč. Vse da bo naročnik zadovoljen, mi je rekla. Da so bili pri podjetju zelo zadovoljni, da je ravno njihov predlog bil tako dober... Ja, je še rekla, kaj se sekiram, saj sem dobil 2 jurja za eno izpolnjeno anketo...
Pa sem se sekiral. Študiral sem, da bom delal v marketingu, takrat se mi je pa tako zagnusil, da sem se umaknil (v kulinariko, hehe

) in od takrat ne maram nobenega marketinga več, ker je vse skupaj ena natega. Marketing in politika sta v moji glavi največja nategovanta na svetu

Ne trdim, da se vedno tako dogaja, se pa očitno dogaja in to da dobim denar mi pač ni dovolj. Zato tudi nisem v službi pri tej agenciji, čeprav bi imel gotovo (ne verjetno) zelo zelo dobro plačo, ko bi prirejal rezultate...
PS - Ta znan izdelek je še vedno vodilna znamka ... pač nečesa

v Sloveniji. In ko ga zagledam se vedno spomnim kako sem se mučil z anketami, drugi so jih pa verjetno izpolnili sami, po "postopku" pač

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije