Prebrala sem vsa mnenja o PILu in se popolnoma strinjam z Zelda1.
Naš 10 letnik in tudi jaz sva navdušena nad njim, prebiramo pa tudi Moj planet in NGJ.
Glede na vse kar je bilo danes napisano o njem, pa sem si še enkrat podrobno ogledala Oktobersko številko. Začne se z rubriko ZA ali PROTI v kateri otroci izražajo svoja mnenja o izumiranju živali in temu je nato dodano še mnenje strokovnjaka, PILu pa je bila dodana tudi knjižica Ogrožene živalske vrste. Potem sledi test z naslovom Plišaste živali ?, katerega tema so spet ogrožene vrste. Nato so tu strani vesele šole s temami: kostanj - tudi delavnica na to temo, agility, Kameleon, glavna tema v posebni knjižici je Na pomoč -reševalci.Ta knjižica ima tudi stran za slovenščino, matematiko in nemščino, ter rubriko Pokaži kaj znaš, ki se navezuje na knjižico. V reviji je tudi intervju z biologinjo in v živalskem vrtu in mlado vzrediteljico psov - 13 letno deklico. Seveda so v njem tudi glasbene novički, besedila pesmi, napovednik za kino, pa veterinar svetuje,teta justi, ki puskuša reševati probleme najstnikov - lahko je tudi istočnica za pogovor doma, če jo preberejo tudi starši, križanka, horoskop. Pa vabilo k branju knjig s predstavitvijo Kristine Brenkove in strip in še marsi kaj.
Od reklam je ponudba Pošte za razvijanje slik, vabilo v športni klub, reklame za revije MK in Mobizabavo, ki pa je tudi lahko tema za pogovor z otrokom o tej vrsti zabave, mi smo te stvari razjasnili.
Revija se mogoče res ne ukvarja s podajanjem nekih osnovnih znanj, je pa zato v njej veliko "nepomembnih podatkov", ki dopolnjujejo znanje otrok. Sin in tudi jaz jo vsak mesec v celoti predelava.
Glede naročnone, pa je pri revijah MK mislim tako, da če jo naročiš sam, jo naročiš do preklica, če pa reko šolskega poverjenika pa za šolsko leto.
LP
Otilija