član od 20069217 sporočil
Sama do pred kratkim - ko je mimika omenila težavo - sploh nisem vedela, da kaj takega obstaja. In v resnici nishem nameravala tu nič dodati, pa me je zaintrigiral post od ligojne. Ligojna tu v bistvu sprašuje, zakaj črne pike sploh nastanejo. To je pravo vprašanje!. To bi moral zdravnik pojasniti. Ali pa imeti toliko moralne vertikale, da bi rekel, da ne ve. Ali pa reči, da bi s pacientom ta pojav en čas spremljala (letni časi, splošno počutje...) in opazovala, kako je z zadevo! Se mi zdi, da je preveč arogantnega garda v temle zdravniškem ferajnu...če nimaš kaj super akutnega, te odpravijo z navodilom, da se navadi na to, kar te moti in ovira!
Še ena moja izkušnja: od pubertete dalje sem imela precej let hude atipične glavobole - je tako zabolelo, da sem se kar pačila - in s tem sem prišla k nevrologu. Podobne glavobole je imela tudi moja babica, ki je umrla za možgansko kapjo. Nevrolog me je po petih minutah zelo površnega prelgeda odpravil v smislu, da to ni nič hudega. Sem mu rekla, da tole preprosto ni zadosti dober odgovor, da hočem dodatne preiskave in da če bodo te pokazale, da ni nič hudega, bom pa odnehala. Protivolji me je poslal na samoplačniški CATscan. Ta je pokazal, da napokane kapilare na opni. Kako se je plošča obrnila! Isti nevrolog, ki se prej ni hotel ukvarjati z mano, je grulil, kako fino, da sem prišla pravi čas, ker smo tako preprečili kaj hujšega... Od takrat sem na aspirinski terapiji in glavobolov ni več.
Mimika, jaz na tvojem mestu ne bi odnehala in se ne bi sprijaznila s črnimi pikami. Kaj pa, če bi se posvetovala z iridiologom?
Vendelina jr.