dobil
Spekl
ka
lucijana
Tem
dobil
Spekl
ka
lucijana
Tem
Meni je pa najbolj všeč maslena vanilijeva krema, kjer kremo skuhaš na sopari, ko se ohladi pa dodaš še maslo. res dobro, samo malo več časa vzame, ampak spet ne pretirano. Jaz sem jo delala po tem receptu za vanilijevo torto in je zelo dobra.
CattyNekaj podobnega, biskvit iz dveh velikih jajc, gor pa kremo iz domačega pudinga (0.7 litra mleka in 8 vanilijevih sladkorjev in nekaj žlic likerja) in 4 dl smetane sem že delala. Vmes sem dala še nekaj rdečega ribeza, bi bilo sicer presladko. Naredila sem pa zelo zelo gost puding, tko da lelatina ni bila potrebna. biskvit sem navlažila z mlekom kateremu sem dodala par vanilijevih cukrov. Žal nimam fotke, jo je prej zmankalo ;)
OlivaB| Catty je napisal/a: |
Meni je pa najbolj všeč maslena vanilijeva krema, kjer kremo skuhaš na sopari, ko se ohladi pa dodaš še maslo. res dobro, samo malo več časa vzame, ampak spet ne pretirano. Jaz sem jo delala po tem receptu za vanilijevo torto in je zelo dobra.
|
Omenjnei reept ima po mojem eno napako: pri kremi piše 500 g vanilijevega ekstrakta???
mamamia
Jaz delam vanilijevo torto tako, mda spečem navaden biskvit, ki mu namesto dela moke dodam vrečko vanilijevega pudinga (prahu) in izpraskano sredico polovice vanilijevega stroka. Posamezne plasti biskvita navlažim z mešanico sirupa iz vode, sladkorja in lupine vanilijevega stroka (prekuham) ter vanilijevega likerja. Kremo naredim pa po principu ledene torte; 3 rumenjake in 2 celi jajci, 100g sladkorja, izpraskana sredica enega in pol vanilijevega stroka, 60g masla stepam nad soparo, da se zgosti in masa podvoji. V ohlajeno zamešam cca pol litra z 1 vrečico in pol želatinafixa stepene sladke smetane (navadne) ter 2 žlici vanilijevega likerja. Torto sestavim v obodu, ker je krema od začetka bolj tekoča, vendar se v hladilniku super strdi. Moji to tortico obožujejo, ker je zelo rahla in penasta. Obliješ jo lahko z belo čokolado (vsaj po vrhu), ki po mojem mnenju še poudari okus vanilije.
Ninja24
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Pekoča paradižnikova juha