član od 20043277 sporočil
Ravokar sem jih vložila. Sem pa imela tiste velike zelene buče. Skratka buče sem olupila, odstranila seme in jih grobo naribala (kot repo). Potem sem jih nasolila in pustila kake tri ure, da so spustile vodo. Med tem sem skuhala mešanico kisa in vode brez dodatkov (razmerje po okusu, npr. 2:3 ali 2:4). V vrelo mešanico po porcijah daješ ožete buče in jih pustiš vreti 5 minut, nato jih s penovko pobereš ven in kuhaš naslednje. Buče nato še po okusu dosoliš, dodaš nekaj zrn popra in malo cele kumine (če jo imate radi, sicer je ok tudi brez). Naložiš v pogrete kozarce (ne smeš jih natlačit, jaz samo malo kozarec potresem, da se lepo "vsedejo") in zaliješ z vrelim kisom. Če ti ga premalo ostane, skuhaš ponovno. Malo si pomagaš z ročajem dolge žličke, da gre zrak ven in pride kis do dna kozarca. Vroče kozarce takoj zapreš in pokriješ, da se počasi ohladi. Shranek je dolgo obstojen. Mi to jemo kot solato ali prilogo k pečenemu mesu ali mesu na žaru. Jaz to delam vsako leto, ker imam full buč in ne vem kam z njimi, zamrzovalnik je pa premajhen za vse.
Julija
Sporočilo je spremenil(a) Julya dne 23. avg 2006 14:55:29
Bi pa po istem receptu vložila tudi cukete, s tem da bi jih narezala na kockice in krajši čas pokuhala. Morda samo dobro prevrela. Bi bilo sigurno ok.
Sporočilo je spremenil(a) Julya dne 23. avg 2006 14:56:57