sedaj ko sem brala te male vrstice, sem se spomnila svojih prvih kuharskih podvigov..... krompir sem zmiksala kar v multipraktiku, da je zlica v loncu kar pokonci stala.

....pohan piščanc pa se mi je zdel čudovito ocvrt dokler nisi ugriznil in videl vse krvavo

no, to je bilo pred 15 leti ...in še kaj bi se našlo ...ali pa sladkala kar bi morala soliti po potoma sem zamenjala shranjevalna lončka .....
učila sta me kuhati pa oba starša...oba sta bila v čem boljša v določenih receptih...moj ate super za morske ribe ( naučil očistiti in vse drugo ) in za druge specialitete.. imel navado, da se je zadrl iz kuhinje in poklical, če se pridem kaj učit kuhinjskih veščin in da naj prinesem svoj čarobni zvezek in kuli....kako so bili ti časi lepi in nori..ko bi me videli kako sem skočila iz postelje da sem se včasih kar zabila nekam od bedaste hitrosti...

... učil me je prav smešno, da vsako sestavino sem morala posebi pogledat, zapisat in je tako dolgo čakal da sem si skrbno zapisala....no ate me je celo naučil narediti odlično govejo juho in kurjo, ki še danes tekmujema kdo naredil boljšo juho ob nedeljah saj včasih prideta k meni na kosilo ali obratno...tako da se nasmejimo ob nedeljah
mama pa me je naučila druge stvari, ki ate ni znal vendar sta oba imela živce da sta me prenašala moja vprašanja in komentarje....
sklepam pa, da nisem bila edina neroda v začetnem kuhinjskem svetu, ki sem se učila ???!!!!
vegeterianka
Sporočilo je spremenil(a) vegeterianka dne 20. okt 2006 16:45:08