Musaka - pogrevanje

Danes sem naredila musako - po enem od receptov v bazi (mimogrede, bila je odlična). Naredila pa sem je toliko, da smo pojedli samo polovico.

Zdaj me pa zanima, ali lahko musako shranim in jo pogrejem - jutri?

Ravno smo se vrnili iz dopusta v Grčiji, če naročiš musako, jo ziher segrejejo - torej, kaj menite?

Hvala, lp, Marjetka.

jaz grejem tako "klasično" musako s krompirjem, kot tudi "makedonsko" z jajčevci in paprikami, grejem jo v mikrovalovki, pa so se želodci naše družine vse doslej prav dobro počutili. LP cervus
Jaz jo tudi vedno pogrejem, ker nikoli vse ne pojemo. Grejem pa jo v mikrovalovki. Do sedaj ni bilo še nikdar nič narobe. LP! fakin712
Tudi jaz pogrejem vse vrste musake, ali v mikrovalovki ali pa v ponvi. Do sedaj je bila vedno dobra, posebej zeljova je drugi dan še boljša. Kyara
Jaz sem jo že zamrznila in pogrela, pa še vedno živim. V bistvu je vedno naredim več, kot je pojemo ( klasično- s krompirjem in mletim mesom ), ostanek pa zamrznem. monro
jaz tudi lazanjo vedno delam v večjih količinah in nato zamrznem Bernarda
Tudi jaz jo pogrejem, ali pa zamrznem in potem pogrejem. Ker nimam mikrovalovke, to storim v posodi, v katero dam za prst debelo vode in pokrijem s pokrovko. Ko voda izpari, je musaka ali pa lazanja pogreta. O pogrevanju smo že govorili. Seveda bi bilo optimalno, če tega ne bi počenjali, vendar je v življenju treba sklepati kompromise. mimika
Hvala za odgovore in nasvete. Smo kosilo ponovili in to brez posledic :). Lp, Marjetka.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?5na2
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti