2. jul 2006 7:43
Punce, jaz sploh ne likam več!
2. jul 2006 7:43
Punce, jaz sploh ne likam več!
2. jul 2006 8:24
Sem pripadnica starejše generacije in "nesodobna gospodinja" kar se likanja tiče. Nedeljska jutra so pri meni rezervirana za likanje - tako je bilo tudi danes. Zlikano imam vse - majice (mikice), srajce, športne hlače, robce, servete. Tako - občutek, da je to delo za mano je božanski. Blagor se tistim, ki mislijo, da je to delo nepotrebno. JAZ NE MISLIM TAKO! Veronika
2. jul 2006 9:35
Še ena, ki mora imet vse zlikano. Kar sproti likam, da se preveč ne nabere, pa gre. Da bi pa samo z roko zgladila in pospravila v omaro...
2. jul 2006 9:41
Enako goga in podobne
2. jul 2006 9:43
Prav brez besed sem, bolj kot sem tu gor, bolj ugotavljam, da sploh nič ne znam. Priznati moram, da nimam sušilca, vendar, da ti sušilec tako suši, da potem ni potrebno likanje? Sodelavka pa moja sestra imata sušilca, pa še nikoili se niso hvalile,da nič ne likajo, ali je morda tudi odvisno od vrste sušilca? Tudi sama določene stvari ne likam, ker je pač tak material za katerega ni potrebno likanje ( sintetika), vendar takega materiala imam zelo, zelo malo, tako, da jaz imam še posebej poleti, gore za likati. Morda res pretiravamo s tuširanjem, samo tudi usr.... ne moreš hoditi okoli. Vem,da nekateri, zato, da prešparajo s pranjem, praškom, elektriko itd, prezračijo perilo. Pri meni doma se nič ne zrači, vse gre v stroj. Edino stvar,ki še nisem vrgla v stroj so usnjeni čevlji
2. jul 2006 9:45
Vera, se ti pridružujem. A ne, ni ga boljšega občutka, kot zlikano in zloženo v omaro. Ko pogledam v omaro vse lepo zloženo
2. jul 2006 9:47
Kakor sem sicer "komot", pri perilu pa sem občutljiva, da je kaj. Pri nas mora biti zlikano tudi spodnje perilo, kaj šele majice. Da pa bi mož za v službo oblekel nezlikano srajco, pa ne pride v poštev. Tudi posteljnino še vedno likamo (no, jaz ne - prej je likala mama, zdaj pa hči - to rada počne, pa še račun za mobitel odsluži na ta način in smo vsi zadovoljni). Perilo vedno obešam "na črto", torej ga lepo stresem, zravnam in obesim tako, da je dela kasneje čim manj. Ne morem si pa zamislit, da ne bi bilo zlikano, izjema so le foritraste brisače. Sicer pa se za likanje tu na MB koncu plačuje okoli tisoč tolarjev na uro, neglede na to, alipridejoženske odmov ali pa se perilo odeplje k njim. Mi smo likanje doma "rešili", plačujem pa za čiščenje. Šest tisočakov vsak petek za temeljtio čiščenje kakih 200 kvadratov. Mamamia mamamia
2. jul 2006 9:59
Pa kdo je rekel, da ste picajzlaste? Jaz se sploh ne sekiram, če drugi likajo, hvala bogu, da se jim da, jaz osebno, če bi mogla vsak dan zlikat 2 stroja parila bi se mi zrolalao. Pomečkani pa tudi mi nismo, res pa je, da ne nosim hlač na rob in raznih bluzic, vse bolj športno in iz takih materialov, da se ne mečka. Moja teta pa je tako natančna z likanjem, da lika totalno vse, še nogavice. Si predstavljate kako sem bila srečna, ko sem bila kot otrok celo poletje na počitnicah pa mi je vseke par dni rekla teta. Nataša danes bomo pa likali
2. jul 2006 10:36
A ima katera prakso s študentskim servisom? Jaz bi rabila pomoč, a sem skeptična glede kvalitete likanja - srajce pač morajo biti brezhibno zlikane, pa hlače tudi. lp, vanjatajnsek
2. jul 2006 10:54
Jade, zato pa je forum, da "kvakamo" po njemu...Pa saj ne boš zdržala dva meseca brez nas, kaj? Sicer sem tudi jaz pri prvem otroku likala še trakce na tistih majčkah, sem to povzela po mami...No, zdaj sem toliko napredovala, da posteljnino likam poenostavljeno - ker je lepo zložena, začnem na polovicah in potem prelagam na zlikano stran na pol, da je lepo zloženo...mama pa še kar vztraja, po robovih na milimeter in na obeh straneh od začetka do konca...no, tako daleč pa jaz nikdar nebom. Naslednja posteljnina pa bo tista zmečkanka, ki je sploh ni treba likat... O kombiniranju otrških oblačil pa bi lahko pisala podobne zgodbe...Lep se imej, Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro

Jabolčne rožice