Elaphus, ni se mi zdelo čisto pošteno, da si ga prisvojim, ko sem ga vendar tako lahko našla![]()
. Počakajmo raje na nekoga, ki bo odgovor zapisal jasno in glasno. Medtem jih bo pa še nekaj prebralo, kar piše na linku
.

Marmorni kolač
Elaphus, ni se mi zdelo čisto pošteno, da si ga prisvojim, ko sem ga vendar tako lahko našla![]()
. Počakajmo raje na nekoga, ki bo odgovor zapisal jasno in glasno. Medtem jih bo pa še nekaj prebralo, kar piše na linku
.
Cila, bistvo znanja ni samo v tem, da imaš podatek v glavi, ampak predvsem v tem, da ga znaš poiskati. Ne kompliciraj, prosim, ampak postavi novo vprašanje, še prej pa jasno in glasno (ok, priznam, to bo malo težko) zapiši, kdo in ob kaki priliki je izrekel zgoraj (ali spodaj, kaj pa vem, ko smo že toliko pisali) navedeni stavek ![]()
![]()
lp
cervus| elaphus je napisal/a: |
No, gremo k vprašanju; Kdo in ob kateri priložnosti je (baje) izjavil: "In kdo je potem pojedel zajca?" lp cervus |
No, naj bo. Bom poskusila na kratko povzeti:
Omenjeni stavek je izrekla Ana Jelovšek, po novem bi se reklo partnerica Franceta Prešerna, ko se je le-ta vrnil od pravkar umrlega prijatelja Andreja Smoleta.
Kogar zanima kaj več, na pogleda link na prejšnji strani.
Cila
A ja, še vprašanje. Ne morem iz svoje kože (domoljubje in rastlinstvo
) zato spet nekaj za dvigovanje slovenskega ponosa
:
Kakšno je latinsko in angleško poimenovanje česna, ki se v nekaterih delih sveta tudi tržno prodaja, izvira pa iz področja, kamor (nekateri z nekaj obotavljanja) geografsko lahko prištevamo tudi Slovenijo?
CilaNaor, to je česen nasploh.
Ampak tale naš slovenski je nekaj posebnega
.
Ne, ni čemaž.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Marmorni kolač

Peresniki z omako puttanesca