hja, dobr, da si me spomnila, mm - kaj takega se mi še ni zgodilo.... da bi pozabila na tale forum... hmmmm...
LP
cervushja, dobr, da si me spomnila, mm - kaj takega se mi še ni zgodilo.... da bi pozabila na tale forum... hmmmm...
LP
cervusEvo vprašanja: o krompirju kroži več zgodb in legend, vemo, da ljudje dolgo časa niso vedeli, kako ga sploh uporabljati, jedli so njegove plodove, ki pa so se izkazali za strupene, itd. Na Irskem in Škotskem pa ga niso jedli oz. ni bil cenjen še iz enega, čisto prozaičnega razloga. Katerega?
LP
cervusNa Irskem in Škotskem ga niso jedli med leti 1845 -52 ker ga ni bilo, pridelek je uničila glivična bolezen kar je povzročilo hudo lakoto in množično izseljevanje.
Zakaj in kdaj pa ni bil cenjen, bo pa kdo drug pojasnil.
nola
Hja, kristalka, repo in peso in runkel in kolerabo so pa jedli, pa raste pod zemljo.
Nola, krompirja na Irskem in na Škotskem niso jedli oz. ni bil cenjen, čeprav so ga imeli. Ampak par stoletij prej, kot v 19. stoletju.
Lp
cervusHja, tudi vse zgoraj našteto ni tisti razlog, ki bi ga jaz rada slišala.
LP
P.s. V tistih časih so bili na Irskem in Škotskem strašno pobožni.
cervusJedli ga niso zato, ker ni bil omenjen v svetem pismu.
Dobesedno. Grozota, a ne? Kaj vse so zamudili! Blanchy, prosim, nadaljuj! ![]()
LP
cervusBlanchyyyyyyyyyyyyyyyy![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sendviči iz ajdovih rogljičkov

French toast s sadjem