Angelska marmelada mogoče (iz buč)?
Sveta Uršula je namreč sanjala angela, ki ji je prerokoval njeno mučeništvo pri Kölnu.
Angelska marmelada mogoče (iz buč)?
Sveta Uršula je namreč sanjala angela, ki ji je prerokoval njeno mučeništvo pri Kölnu.
Hja, mislim, da tole ne bo pravilen odgovor, ker ime ne vsebuje nobenega veselega dogodka, ampak ne bom tiho, že zaradi morebitnega namiga ne, hehe.
Ali so mogoče to Anine tortice? Imenovane po Ann Boleyn, drugi ženi Henrika Vlll., ki ji je dal odščipniti glavo zaradi tega, ker mu ni dala moškega potomca (če bi ubogi Henrik vedel, kako imenitna kraljica bo njegova hči Elizabeta, ki mu jo je poklonila Ann, bi mogoče vso zadevo še enkrat premislil).
LP
cervuslejo, punco, kako me je prehitela, hehe.
No, pa dajmo zapisat še zanimivo legendo o ubogi Ani: Anne Boleyn je bila dvorna dama Henrikove prve žene Katarine Aragonske in je Henriku padla v oči, seveda (ne dobesedno, hehe). Iz zaklenjene železne skrinje je izbrskal recept za tele tortice (zato jih jaz imenujem kar anine) in ga dal Anne, da mu jih je pripravila. Po drugi verziji naj bi jih spekla za Katarinco (čeprav se mi zdi prva verzija bolj verjetna, ne? Vam najbrž tudi
)
Mimogrede, v moji verziji recepta so nadevane samo z marmelado, v testo gredo pa še mandlji. In sicer sta dve vrsti testa, krhko spodaj, nato marmelada, pokriješ z rahlim testom.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Pečen riž z zelenjavo