Starost

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

9. feb 2017 5:47

Draga Marija - želim ti, da bi ti naslednji dnevi, tedni, meseci, leta minili karseda najbolje. Ni druge, kot se sprijazniti in poskušati živeti karseda kvalitetno naprej. Sama sem le nekaj let starejša in se mi je med 48 in 50 letom zgodilo marsikaj glede mojega zdravja. Ne razmišljam veliko o tem, s tem enostavno moram živeti in preživeti - me pa včasih zlomi in razmišljam in kopljem zakaj se je to zgodilo in se bojim, bojim, neizmerno bojim.... potem pa spet mine in je lepo. Na zunaj marsikaj ne pokažem in za te moje strahove najpogosteje vedo le moji najbližji. Vzemi to, da boš ostala doma kot nekaj lepega, veliko časa boš imela zase in za stvari, ki si jih do sedaj počela v naglici ali pa si jih prelagala na nek kasnejši čas - nekoč ko bom...... Saj sama veš, da danes tudi v službi ni več tako kot je bilo pred desetljetjem, dvema ali tremi, ko smo bili mi na začetku svoje poti - manj kolegialnosti, veliko egoizma, spletkarjenja.... mogoče pri vas ni tako, je pa velikokrat tako. Meni je dobrih deset let starejša kolegica nekoč rekla - do petdesetega je pogled na svet lep, po petdesetem človek življenje na nek način prevrednoti in pogled je popolnoma drugačen. Takrat tega nisem razumela in se nikoli v življenju nisem obremenjevala z leti - vsaka prinesejo lepo in hudo. Toda sedaj vidim da je vse še kako res.

Marija še enkrat, vse dobro. Glavo pokonci in pogumno naprej, tudi če se boš sptikala in opotekala, važno da bo šlo naprej. Oglasi se še kaj.

 

 

tedyka

Amelia  

član od: 9.11.2009

sporočila: 322

12. feb 2017 18:52

Mogoce mi katera od vas razlozi kaj je EMSA. Omenja se tudi v tej temi. Jaz sem izraz prvic zasledila,ko sem zaprosila za pokojnino iz Slovenije.Na obrazcu je bilo potrebno vpisati EMSA, jaz sem izpolnila "ne vem" je bilo v redu.

Kakor jaz mislim in primerjam s Svedsko je to osebna stevilka,tukaj se uporablja vse povsod takole sledi:Leto rojstva 19--Mesec rojstva 0-dan rojstva 0- nato se  stiri stevilke -----torej dvanajst stevilk. Zadnje stiri stevilke so razlicne za vsakega prebivalca, v tej stevilki je druga neparna za moske in parna za zenske.Brez te stevilke ne mores nicesar uredit.Prav tako se mora biti pazljiv,da ne pride v roke nepridipravom.

Amelia

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. feb 2017 19:16

Amelia:   to je EMŠO = enotna matična številka občana.  Sestavljena je podobno, kot jo imate pri vas.  

Cila

Amelia  

član od: 9.11.2009

sporočila: 322

12. feb 2017 19:27

Cila, hvala zdaj razumem, da se pise EMSO in kaj pomeni kratica.

Amelia

Yaxim  

član od: 13.9.2016

sporočila: 29

12. feb 2017 20:51

39.

Nimam se za mlado, imam se za zelo mlado. Kljub šoli, ki mi jo je dala huda življenjska preizkušnja. A me je naučila veliko. Predvsem, da nikoli, ampak res NIKOLI ne smemo obupati. Dokler imamo življenje, imamo upanje. V hudih okoliščinah uvidimo, kakšna iskra, kakšna strast, kakšna sla po življenju se skriva v nas. In tu je izvir volje, da stvari spremenimo tako, da bo najbolje za nas in da najbolje izrazimo sebe.

Ljubim plemenite užitke, kulinarika je eden od njih, predvsem pa ljubim lepoto. Jutranje ptičje petje je nekaj čudovitega. Eksplozija barv na večernem nebu tudi. Skakljanje in ščebetanje igrivega kosa ob meni, ko se podam peš na delo. Lepoto trenutka, ko končam naporno vadbo. Lepoto trenutka, ko je končano večtedensko zahtevno delo. Lepoto zavedanja, da si zadaš nek cilj in potem ta cilj dosežeš. In seveda - lepoto ljubezni.

To me resnično osrečuje.

Življenje je čudovito. Vsak trenutek je treba živeti. In nikoli obupati. Nikoli.

Yaxim

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

14. feb 2017 16:26

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ne vem, kje je moj dragi tole pobral: Če ste čez 50 in vas zjutraj čisto nič ne boli, ste verjetno mrtvi.  

 

Vanja

 , moj stric je tole premaknil na 40.

Drugače pa, kadarkoli nanese pogovor na staranje, si začnem požvižgavati tole 

lp

mzm

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

15. feb 2017 8:05

Redko se oglašam, berem pa čisto vsak dan - zjutraj je ob kavi na vrsti moja kulinarika. Zelo, zelo rada vas berem, uživam ob ZID-u in čestitam za fantastične kulinarične fotografije, za duhovite prispevke, tudi kakšna prerekanja so vedno dobrodošla.

Moja starost: jej, naslednji mesec jih bo 60 pomladi. Imam sina s tremi prekrasnimi otroki. Škoda, ker tako hitro odraščajo, še malo in ne bodo me več potrebovali za čuvanje.

Živim sama s kužkom in velikim mačkonom, vsi trije smo že dolgo skupaj. In neizmerno ju imam rada.

Moj sin si zelo želi, da spoznam kakšnega "prijatelja", da ne bi bila osamljena. Njegov zadnji komentar o tem je bil, da ko bom šla na randi, bo šel peš na Brezje. Dolga je pot do Brezja, ne ve pa, da mu zaradi hoje ne bo uspelo čisto nič shujšati.

Vse lepo vsem, Marjja tebi in ostalim veliko zdravja.

ursula-ce

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. feb 2017 10:31

Zelo lepo si to napisala. Tudi tebi tvojim ljubljenčkom vse dobro.

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

15. feb 2017 11:15

Ursula,

zrihtaj si ta randi, če ne zaradi drugega, pa zato, da sina razgibaš! En dober pohod ni še nobenemu škodil 

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

15. feb 2017 13:12

Ursula, upostevaj dobre nasvete, dandanasnji je najvecja posast osamljenost, zapiranje med svoje stene...tudi "uni" nas s pomocjo te posasti vozijo zejne (in lacne) cez vodo.

Srecno in porocaj o rezultatih, bom tut jst pol skocila na Brezje, sem tam dolzna en krog ze nekaj casa ampak me trenutno prevec eno koleno matra .

 

 

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti