Piton

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

tema odprta - 30. maj 2006 16:22 | ogledi: 2.675 | odgovori: 2

Punce ponovno rabim vašo pomoč.Hčerka mi je ravno rekla ,da rabi nekaj vrstic o pitonu.Ker preko interneta najdem večina vse v tujem jeziku bi vas prosla,če veste za kakšen naslov,kjer je opisano samo o tej kači.Hodi namreč v prvi razred in rabi samo nekaj malega.

Hvala vsem,ki pomagate.

Balu

balu

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

30. maj 2006 21:47

Balu, V knjigi Frana Erjavca, Domače in tuje živali v podobah na str. 622 piše kar precej o njem. Glede na to, da je za prvi razred, (delno) citiram del (obožujem citate in knjige, kaj čem): Kravoses ali piton: Kravosesov (ime so dobili, ker so nekdaj po krivem menili, da te kače v mladosti sesajo krave) je več vrst, nekateri se nahajajo v Afriki, južni Aziji, Indiji in po otokih. Najrajši prebivajo po močvirnatih krajih ali pa blizu voda, kjer ležijo v goščavi ali visijo na drevju in preže na mimo gredoče živali. Radi gredo v vodo in se kopljejo. Napadajo pa ribe, ptice in sesalce do srnine velikosti. Od meseca decembra do aprila ne jedo nič, temveč mirno leže zviti v svitek. Tudi sicer niso preveč požrešni, srna li koza nasiti pitona za cel teden. Človeka menda nikdar ne napade. Najnavadnejši in največji v Indokini je pisani kravoses. Navadno je samo 12 do 16, včasih pa tudi 20 in celo 25 čevljev dolg. V Pariškem ZOO vrtu je samica znesla 15 jajc, jih zbrala na kupček ter jih z repom oklenila in se potem ovila okoli njih in jih valila 8 tednov. Ves čas ni nič jedla, samo pila je večkrat. Ni dobesedno prepisano, izpuščeni nebistveni del. Izlušči za svojo hčerkico potrebno. Upam, da vama bo prišlo prav. LP Lipa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti