Pojma nimam, kdo je MM, evrovizije ne spremljam, odkar smo se osramotili s tranvestiti, ampak, ker je toliko govora o tem, sem poprosila sina, da je izbrskal na netu videospot te pesmi. Meni so všeč; v spotu ima ta pesem uvod, nekje kulminira in tudi zaključek ima. Je naša (Anžejeva) tudi takšna? Meni se naša zdi bolj nje nje nje.... Bojda je svoje "trude minule" prepeval celo v neslovenščini. Halo?
Pa toliko dobre glasbe premoremo, tako izvirne pisce besedil...

Ampak - poglejmo na stvar pozitivno! Ni več pogoj, da si najbolj nag, da zmagaš. Ni več pogoj, da je tvoja pesem orientalska. Ni več pogoj, da si iz "taprave države".
Ne gledam tv in ne berem časopisov, ker so tam same grozljivke, ampak, ko pišete, da so tudi pesmi politično izbrane, mi gredo lasje pokonci

Ne vidim logike. In če je to res, kaj - presnetnazaj - na evroviziji počne Slovenija? Ne maram verjet, da smo (spet) tako nizko padli. Da smo brez hrbtenice?! Halo!!!
OK: Da smo narod brez očetov, da smo "zgodovinsko" podjarmljeni (zdaj, bojda, nismo), da smo nekje sredi tistega vica med Bušem in Drnovškom... Poezija je umetnost. Glasba je umetnost. Tekmovalnost je zdrava. Kaj nas še moti?! Če se prav spomnim, so stari Grki z olimpijskimi igrami vsaj za čas iger ustavili vojne... Tekma, igre, kultura, glasba, evrovizija...
Ma, moram nehat, mi gre kar na jok. Nebi smela prebrat teh petih strani. Me je sram. Pa ne zaradi vas, moji dragi kulslovci....
Pozdravček!
Vrana