Alergija na cvetni prah

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

21. jun 2012 22:40

Jaz uporabljam tole neti posodico (na voljo v Sanolaborju). Mogoče pa je to tisti pingninček iz nekaj postov nazaj.

Noemi

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

22. jun 2012 11:41

Nisem sicer vsega brala, tako da se opravičujem, če je zapisano; preoblačit vsag dan vsaj prevleko za vzglavnik, vsak dan splaknit lase (v lase se namreč ujame ogromno cvetnega prahu), zračit prostore šele po 22.00 zvečer, ker je takrat baje najmanj cvetnega prahu v zraku. Seveda pa je treba pogruntat učinkovito kombinacijo zdravil, ki pa je od človeka do človeka različna,tako da neke splošne rešitve ni. Naša pupa ima poleg hude alergije še astmo, in smo rabili kar nekaj časa da smo pogruntali vse, ampak se je obrestovalo. Letos veliko lažje živi in diha

Noa

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

9. jul 2012 20:07

Ko grem v Bosno spim na vzglavniku polnjenem s perjem.Prihajalo je do tega da skoraj nisem mogla dihati .Pa tudi prej sem spala na tašnem vzglavniku pa me to ni motilo zato nisem niti razumela kaj se dogajaMislila sem da je kriva ambrozija ki je rasla v bližini hiše.Do teškega dihanja je prihajalo samo v juliju.Prejšnje leto sem šla k zdravniku in najdli so mi da sem alergična na perje in prašico .Ugotovil je da imam tudi astmo in zdej vsak dan vzamem po en upih Alvesco 160,dobila sem tudi Areius in ga zdej jemljem .

 Na perju več ne spim in verjamem da je do astme prišlo zaradi tega ker nisem takoj odšla do zdravnika .Trenutno imam težave z očmi,skoz mi solze ,srbe me in zjutraj ko se zbudim teško odprem oči ker so mi kot zalimana.Kupila sem kapi Spersallerg pa mi ne pomagajo.

golubić

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

10. jul 2012 9:10

No ko smo že pri alergijah, jaz sem pa letos fasala male pikice srbijo kor komarjevi piki ampak so manjše, dobim jih vedno ko se kopam v reki, pojma nimam kaj bi to bilo ima mogoče kdo kakšno idejo?

 

Lp

te.jcika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jul 2012 11:59

Alergija na reko?

V sladkih vodah (tudi, če gre za kopališča, kjer inšpekcija pravi, da so okej) je veliko bakterij, ki se rade malo popasejo po človeku. Takisto so v sladkih vodah še vedno tudi raztopine kakšnih farmacevtskih izdelkov (recidivi zdravil, ki jih izložamo z urinom) in tega se v bistvu ne da očistiti.  Najprej so ribe malo "čudne" (to, da je v naših očiščenih rekah vedno manj plodnih rib in sterilnih ribakov zaradi učinka povečanih hormonskih terapijah pri ljudeh in se ta stvar spravlja ven čez urin, od tam pa pride this way or another tudi v reko - to zadnje mi je razložil strokovnjak za čistilne naprave), potem se pa to pokaže tudi pri človeku. Tako da je najbolje, da se človek tej veselici s kopanjem v rekah in bajerjih odpove.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti