član od 200415868 sporočil
Za ribji biftek ali pašteto uporabim dobro morsko ribo, vsekakor belo. Največkrat škarpeno, ker je zelo mesnata, kupim kar zamrznjeno. Smo delali že tudi iz osličevega fileja, pač daš malo več začimb, ker ni tako izrazitega okusa. Včasih pa uporabim ribe, ki ostanejo po peki na žaru ali pečenju v ponvi, samo to je bolj potem kakšen namaz kot biftek
Sveže ribe mi je žal za biftek, raje si jo skiham...
Bakalar, kot je napisala Nena morje, je seveda "republika za sebe", jaz ga sicer obožujem, ampak mi je trenutno prepovedan sad...še kakšnoi leto, pa bo znova na toastanem kruhku ali na kakašnem dobrem krekerju...Samo tisto tolčenje z lesenim batom, kar mišičast postaneš...
Tole v Braslovčah pa bo verjetno biftek iz postrvi - pravzaprav res, sploh se nisem spomnila, da bi ga kdaj naredila iz sladkovodnih rib. Imam pa rada prekajene postrvi s hrenovo peno....
Kaj morem, ribe obožujem, sladkovodne in morske, ni ga načina, da jih ne bi jedla: kuhane (poslastica, vam rečem, sploh škarpena, orada in brancin), na žaru (arbun), pečene (šanpjero, vse ostale) marinirane (tuna, skuše, sardele), v namazih, paštetah, kot biftek...Ne morem se jih preobjesti...Mamamia
mamamia