Čemaž
Ena mš, ali misliš to, da bi skupaj rasla čemaž in jesenski podlesek? Mislim, da to ni mogoče.
Čemaž je večinoma pod drevjem ali grmovjem, podlesek pa na odprtih travnikih - poglej jeseni, kje boš videla njegove cvetove.
CilaMimogrede, tudi listi šmarnice so podobni in strupeni...
Nasja
Ja pri nabiranju moraš biti 100%! Zato moraš rastlino(e) prej spoznati, najbolje, da greš nekajkrat nabirati z osebo, ki se na to spozna in se tudi teoretično podučiti.
Do zamenjave vsekakor lahko pride, tako kot v primeru mojega sodelavca, ko sta šla njegova starša prvič nabirat čemaz s knigo v roki in tega zamenjala z jesenskim podleskom. Za očeta se je končalo tragično.
Za tiste, ki rastline poznamo, je zamenjava nemogoča. Oziroma, tisto kar ne poznamo (ali nismo sigurni) raje pustimo pri miru.
kobra 1Ja, kobra1, to slednje. Tega bi se morali VSI držati, pa ne bi bilo problemov.
Ampak...............
| ajriin je napisal/a: |
| .... Jaz sem namesto čemaža nabrala jesenski podlesek, ki mu je po videzu zelo podoben, |
Kdor si želi v živo ogledati čemaž, ga lahko še vidite v ljubljanskem Botaničnem vrtu ob Ižanski cesti. Levo od glavnega vhoda ga je najti skoraj pod vsakim drevesom, na eni od zaplat s čemažem pa je še tablica z napisom, da boste povsem gotovi. Je pa v primerjavi s tistim v našem gozdu prav "orjaški" in se mi zdi, da tudi malce manj diši, ali pa je to zato, ker v tem času ni več prav mlad.
Nabirati ga pa tam seveda ne smete![]()
| rdkapica je napisal/a: | ||
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Enostavna zelena juha

Rižota brez filtra