| xsara je napisal/a: |
| Žal sem pregledala-vse strani pod ostale teme pa ne najdem nič uporabnega, me zanimajo temperature ali je v začetku jun.zelo vroče, ali bolje Šarm el šejk ali Hurgada... |
Odvisno od tega kaj želiš na dopustu doživet.
Od samih ogledov sem utrujena ,zato rada kombiniram z plažo, seveda ob morju.
Lani sem bila v Hurgadi in sem bila zelo zadovoljna. Predvsem sem si želela ogledat pisane ribice Rdečega morja na lastne oči. Iz Hurgade je možen enodnevni izlet v Luxor (200 km ), kjer lahko vidiš precejšen del arheološkega bogastva Egipta.
Bila sem maja in bi lahko bilo bolj toplo.Ne vem sicer ali je bilo tako samo zato, ker je ob obali vetrovno, ali tudi zato, ker je bilo lani bolj klavrno poletje nasploh.To bo vedela bolj Migla povedat.
In poleg teh dveh argumentov ( ribice , Luxor) mi bolj potegnejo kraji z domačini,kjer lahko vsaj približno začutiš utrip življenja.
So bili pa tudi nekateri razočarani ( nekateri so imeli 20 min do morja, nekaterim so nagajale muhe-sigurno so bili v bližini smetišča,ker ne vem če sem sploh kakšno videla, tretji so se pritoževali čez hrano, v našem hotelu smo imeli evropsko hrano-beri približek-meni je bila dobra.Pozorno preberi drobni tisk,ker v katalogu piše oddaljenost hotela od morja,itd....
Sicer v Šarm el šejku nisem bila, vendar kolikor vem je to turistični kompleks ,to pa mene ne zanima .
Upam, da se boš lašje odločila.
Aki