Hijacinte

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. mar 2006 21:17

Vrana, ti kar upaj, morda pa bo le šlo, da le zemlja ne bo zmrznjena. Kidanja je najbrž za letošnjo zimo že čez mero zadosti. Želim ti, da bi čebulice uspešno posadila. Jaz bi jih samo, preden bi jih dala v mrzlo zemljo, imela na hladnem, da ne bi bil prevelik šok. Recimo kar v avtu, se bodo počasi iz temperature v trgovini ohladile na nizko, potem bo pa v zemlji tudi Ok. Pa pod čebulice bi dala, ko bi jih posadila, tanko plast, kak cm peska, pa ne preveč finega, da bo malo za drenažo, če bo zemlja zelo mokra. Če bodo pa čebulice v žagovini (včasih so), daj pa kar tisto, pa čisto malo peska. In upam, da imaš na vrtu krte, ker potem zanesljivo nimaš voluharjev. Ti so nori na razne čebulice. Najbolj menda ljubijo cesarske tulipane. V soboto (vsaj zaenkrat) napovedujejo malo bolj pomladno vreme in celo sonce, zato to soboto kar izkoristi. Pozdrav, rimljanka tile so pa za srečno saditev, vse dobre stvari so pač tri.

opium  

član od: 3.11.2015

sporočila: 3

13. dec 2015 18:42

Od vaših komentarjev, še zdaj ne vem, ko poveste, da jih daste na okensko polico - ali notri ali zunaj.Ja sem konec oktobra kupila čebulice hijacint v Mercatorju in jih posadila v lončke. Sedaj jih imam na okenski polici zunaj. Ali moram občasno kaj zaliti, ali lončke pokrijem al kaj?

opium

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti