Jaz pogrevam le golaž, segedin in še nekatere jedi "na žlico".
Priporočam vam, da preberete knjigo od dr. Walker: Zdrava prehrana (ali nekaj takega). Naredil je raziskavo na podganah: 1 skupino je hranil le s pravkar pripravljeno - sveže skuhano hrano, drugo pogreto po nekaj časa stanja in 3. pogreto po daljšem času. 3. skupina je najprej zbolela, kasneje pa še druga.
Tako da, mogoče bi bilo dobro razmislit, ali je vredno pogrevat hrano. Da ne govorimo o že pripravljeni hrani, ki jo prodajajo in instant varjantah. Kajti ves ta "rak", ki ga ima sedaj že vsaka ...ne vem kolika... oseba, ampik cifra se zaskrbljujoče veča, verjetno ni naključje (pa ne da je prehrana edini ali glavni razlog, saj nočem biti preveč pametna). Se pa verjetno strinjate, da je pa le zdravje tista osnova, brez katere pač ne gre in je tudi največ vredno. Morda tudi vredno paziti, kaj vse zbašemo vase in koliko časa smo pripravljeni nameniti kuhanju.
Se opravičujem, če je tole videti malce pesimistično... ni namenjeno zbijat moralo, le dobro vam hočem. Jaz rada kuham, zdravje mi ogromno pomeni in ni mi žal, da pač preživim malce več časa v kuhinji kot nekateri drugi.
Pa lep pozdrav,
Tina
Tina Jurčak