Jogurtovo pecivo

tasyka  

član od: 16.4.2005

sporočila: 120

tema odprta - 11. feb 2006 15:06 | ogledi: 6.409 | odgovori: 2

Živjo. Zanima me, če kdo pozna pecivo, ki zgleda približno takole: spodnja plast je biskvit (tanek), ki je mislim da navlažen s sokom od višnjevega kompota, kajti zelo je sočen. Potem je debela plast jogurtove kreme (jogur z želatino mogoče), v katerih so višnje iz kompota. Fant je namreč nor na to pecivo in bi mu ga rada naredila za valentinovo.

Hvala, tasy

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

11. feb 2006 18:40

Hm, tole je recept, ki ga imam jaz: Jogurtova strjenka - biskvit po želji - za namaz pa: pol litra rastlinske smetane pol litra jogurta (okus po želji) dva lista želatine Najprej stepeš smetano, nato z žlico vmešaš jogurt. Namočiš želatino, segreješ si par žlic kompota in v njej želatino raztopiš, nato jo počasi vmešaš v smetanovo-jogurtovo zmes. Da bi prišla do peciva, ki si ga opisala, bi jaz izbrala navaden češnjev jogurt, vzela še en kompot od višenj, sok porabila za vlaženje, višnje pa bi dala v kremo. Jaz delam tako za jagodno različico, v sezoni uporabim sveže jagode. Druga varjanta je, spet ob peki poljubnega biskvita (za rolado, če hočeš, da bo tanek), pa je tale: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4967 . Le jagode zamenjaš z višnjami. Lp, tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 11. feb 2006 18:50:09

Lucijica  

član od: 21.3.2004

sporočila: 110

11. feb 2006 20:38

Jaz delam zadevo tako: 7 žlic moke 7 jajc 7 žlic sladkorja 1 pecilni prašek Stepeš rumenjake in sladkor. Iz beljakov stepeš sneg. Zmešaj vse skupaj in peci 15-20 minut na 180 stopinjah. Na rahlem ognju segrej 3 jogurte (blag ogenj) in 20 dag sladkorja, tako da se pikice sladkorja ne vidijo več. 2 dcl mlačne vode zmešaš z dvema želatinama - najbolje da se držiš navodil - pokuhaš in nato zmešaš v jogurt s sladkorjem. 0,5 l smetane stepeš in vanjo vmešaš jogurt s sladkorjem in želatino. Na pečen biskvit razporediš višnje in nanje vliješ kremo (jogurt z želatino). Na koncu zavreš sok od kompota in zavreš ter skuhaš puding (namesto mleka je sok od kompota) - sok zmešaj z malo vode. Ohladi tekočino in jo polij po kremi z višnjami. Če ne boš zlila ohlajene boš imela luknjo v biskvitu. Pa veliko zabave o peki.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti