Verjetno vsaka kuharica najbolje kuha v svoji posodi in v svoji kuhinji. Kakšno posodo si boš kupila je odvisno od tebe - koliko imaš denarja na voljo, koliko kuhaš in kakšen odnos imaš do posode.
Jaz sem pred nekaj leti hčeri kupila v Merkurju posodo, šla sem pa tako od številke 14 (kozica, lonec), pa 16, 18, 20, 22, 24, 26, pa vse do številke 28, kar je največji lonec, ki ga uporablja za juho ali kakšno kračo. Pravi, da uporablja prav vse. Je pa bilo nekje okrog 150 tisočakov.
Sama pa imam posodo z debelim dnom, teflon, tavo za palačinke, tavo za jajca... (osebno teflona ne maram preveč.), nekaj različnih velikosti keramičnih belih pekačev - za lazanje, musake, nekaj rjavih za džuveč, prebranac... eno veliko keramično za sarmo in polnjeno papriko... Imam tudi 3 črne posode od Ema - dve za pohanje in eno zelo veliko, ko nas se veliko zbere. Uporabljam prav vse, čeprav neko stvar samo enkrat na leto.
Veliko mi pomenijo tudi pekači raznih velikosti, plastične posode za sladice, čebriček, "vandlika" kjer mesim testo... in tako naprej in tako naprej...
Verjetno imaš že kakšno prakso, kupi tisto, kaj misliš, da boš uporabljala - z leti pa nabereš vsega in svašta, kar rabiš in kar ne.
Želim ti uspešno kuho v novi kuhinji in v novi posodi.

Pozdravček!