Bravo, Helenac, še posebno mi je všeč vaš zadnji stavek. Se pa popolnoma strinjam tudi z Jernejem, mu tudi za majhno provizijo pomagam izrekati magične besede. Naj povem, da je decembra minilo 1 leto, odkar ne kadim, sem pa bolj ali manj vlekla 25 let. Sama nase sem zelo ponosna, dihanje je super, kadilskega nagravžnega kašlja ni več, vsak mesec na ta račun sama sebi podarim tstih 60 EUR, katere sem prej za čike zapravila. Sem se v tem času parkrat malo hecala in probala kadit, pa ne gre, sem mislila, da se bom zadušila, ko sem po nesreči preveč vase potegnila.Me tudi ne moti, če kdo zraven mene vleče, le da ni to v kakšnem zaprtem prostoru z nizkim stropom. No, jaz sem prenehala brez kakšne tuje pomoči in hipnoze, saj nisem lahko vodljiva in me te reči ne ganejo. Enostavno sem si rekla, da je zdaj pa dovolj tega, v pomoč pa mi je bil prehlad. Nekaj časa mi tudi pitje kave več ni bilo zanimivo, še posebno v kakšnem lokalu,doma namreč nikoli nismo kadili v stanovanju, vedno na balkonu, saj nisem vedela, kam bi z rokami. Je pa ta zasvojenost precej zanimiva, jaz sem vlekla najdražje cigarete in z "učkom" nisem trznila, ko sem jih kupila, sem se pa velikokrat zalotila, da gledam cene kakšnih živil ter sem vzela tista, par tolarjev cenejša. Zdaj pa sem že tako daleč, da velikokrat rečem, kaj pa je to 1000 SIT, saj je vendar manj, kot 2 škatli cigaret. Kar se tiče Poreča, to je pa izključno moje mnenje, je tam najbolj ok obiskati morje, pa še tisto ni tako čisto, da bi se človek cel dopust tam namakal. In še nekaj je zanimivo, sem to tudi od nekaterih, ki so že prej prenehali kaditi slišala, večkrat se mi je že sanjalo, da sem kadila in, ko sem se prebudila, sem sama sebe spraševala, če sem pa res takšen "jajčko zasvojen", da ne morem s tem smradom prekiniti. Upam, da je pri meni želje po tem "sranju smrdljivem" konec za vedno. Pa prijazen pozdrav vsem skupaj in močno voljo želim vsem, ki se trudijo prenehat kadit, pa četudi jim pri tem pomaga pogled na morje in malo ohlapnejša denarnica zaradi učinka hipnoze zelo sposobnega človeka (za povečanje njegovega finančnega standarda, seveda. Temu verjetno poleti ni potrebno oddajati apartmajev za preživetje.)

Ognjic