Če je osnovna tema že čokoladni puding v mvp... Takrat na začetku je tudi mene zelo zanimal odgovor, vmes pa sem tole že naštudirala.
V mvp dam gret na največjo jakost 1/2 l mleka. Medtem v skodelici zmešam prašek, sladkor in čisto malo mleka, tako da je gosto kot testo (tako ni nobenih grudic). Počasi prilivam še malo mleka, tako da pride vsega skupaj kakšen dl in da se lepo vliva. Ko mleko v mikrovalovni zavre, vzamem skledo ven, gladko vmešam raztopljeni prašek in vrnem v mvp za pol minute na največjo jakost. Vzamem ven, pomešam, ponovim še za pol minute. Nalijem v skodelice.
Časovni prihranek? Ga skoraj ni, mogoče kakšna minutka, saj 1/2 litra mleka tudi na plinu hitro zavre. Prednosti? Zagotovo se ne zažge, skleda se enostavno pomije, lonec na štedilniku moraš ribati, pa če še tako paziš. Jaz imam celo tistega z dvojnim dnom, tako da se res ne zažge, vendar brez ribanja tudi tam ne gre. Skledo iz mvp samo oplakneš. Predsodki? Moja mama misli, da tako skuhan puding ni "prav" skuhan, vsak se odloči sam.
Zadnje čase za otroke delam močnejši (beljakovinsko obogaten) puding, tako da je res večerni obrok in ne samo posladek. Ko razmešam prašek, sladkor in malo mleka, dodam še en rumenjak, gladko se razmeša. Pazim, da zgoščen puding res dobro prevre, za rezervo ga dam tudi 3 krat nazaj po pol minute. Drugače se skozi steklo vidi, da puding res zavre. Surovega jajca me je namreč groza.
V tem primeru že v startu dam kakšen dl več mleka, saj jajce dodatno zgosti. Puding je bolj podoben kremi, je res dober. Aja, v vsakem primeru dodam tudi veliko žlico mlete čokolade, kar je moj skriti trik.
Pozdrav, Fani