Orehovi keksi

Že nekja časa nazaj sem na poslovnem obisku jedla orehove kekse, oziroma je bil piškot na njem pa polovico oreha - ampak ti piškoti so bili bolj mehki kot pa trdi. Prosila bi pa seveda za recept.

Biba7

Ta recept je bil danes v oddaji Sožitja , ponovitev v torek okrog 11 ure. LP , in prijetno peko .Upam da je recept pravi. gostenn
Oddajo sožitja sem zamudila,kot večkrat.Si jo bom ogledala na www.rtvslo.si,jo imajo v arhivu. l.p. Vesna Leben
Orehovi keksi - Božični piškoti Med 25 dag moke vmešaš 25 dag mletih orehov, 25 dag margarine (masla), 25 dag (lahko manj) sladkorja, 4 rumenjake, sok limone, vanilij sladkor in limonino lupinico.Testo naj vsaj pol ure počiva v hladilniku. Razvaljaj in izrezi poljubne oblike, lahko pa tudi nabrizgaš s testomatom. Piškote premaži z rahlo stepenim beljakom in na vsakega položi pol oreha. Peci od 1o - 13 min. na 160°C (ventilatorska pečica) ali 180°C običajna. So zelo rahli in v zaprti pločevinasti škatli dolgo obstojni. Pri nas so zelo priljubljeni. Pozdravček, Nelly
Nelly, a je to recept iz oddaje? mandarinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Ognjič
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti