Zakaj vse uporabljate sodo bikarbono?Zakaj se jo daja v peciva,kruh,namesto pecilnega,kvasu?Slišala sem,da pomaga če te peče zgaga,kako se pripravi ta napitek?
Teka
Zakaj vse uporabljate sodo bikarbono?Zakaj se jo daja v peciva,kruh,namesto pecilnega,kvasu?Slišala sem,da pomaga če te peče zgaga,kako se pripravi ta napitek?
Teka
| matjaž je napisal/a: |
| Praženje čebule za golaž je počasen in tečen postopek. S sodo bikarbono ga zelo pospešimo. Preizkušeno. Dober kilogram narezane čebule stresemo v kozico na vročo maščobo. mešamo le toliko časa, da čebula postekleni. čebulo posipamo z eno kavino žličko sode, minutko prepražimo in zalijemo z vodo, toliko da čebulo lepo razredčimo. Kozico pokrijemo s pokrovko in dušimo dalje. Čebula bo po nekaj minutah postala citronasto rumene barve in zelo hitro se bo povrela. Dodamo meso in nadaljujemo, Čebula bo izredno hitro razpadla. LP Matjaž |
Dober dan,
mene pa zanima, kako pripraviti napitek s sodo bikarbono. Če zmešam pol čajne žličke z vodo, se soda vedno posede na dno kozarca, očitno se z vodo ne meša. Je kakšen trik?
Hvala
simonxyŠe od otroštva poznam to "zdravilo". V kozarec vode dodaš na vrh obrnjene žlice sode bikarbone, dobro premešaš in lepo spiješ. ![]()
![]()
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Bovla po kitajsko