Letos sem naredila veliko različnih marmelad (po 1 kg sadja) in so prav vse uspele po čisto navadnem receptu, ki je bil tu na forumu že napisan večkrat:
1 kg sadja, 1 kg želirnega sladkorja (ali 1/2 kg sadnega sladkorja in vrečka želirnega sredstva - za diabetike), lahko malo cimeta in vanilije - sadje olupim, narežem na manjše kose, zmeljem v multipraktiku, zavrem, dodam sladkor in kuiham nekaj minut - nato v vroče male kozarčke in obrnem na pokrov za nekaj minut, ohladim pod deko in to je vse. Pri jabolkih in hruškah bi jaz dodala malo limoninega soka. K marelicam se dobro poda korenje in limonin sok, grozdju se poda ananas in limona, rabarbari pomarančni sok, odlična je marmelada iz buč z limoninim sokom, klinčki, cimetom in malo ruma, rum se tudi poda k slivovi marmeladi.
Mislim, da tudi kuhanje iz zmrznjenih sadežev ne bi smel biti problem - odtajati in kuhati po istem postopku.
Zelo rada pa mešam sadje med seboj, npr. dodam kako banano k jabolkom ali grozdju, k pomarančam malo jabolka, kamorkoli kako pest bezgovih jagod - dajo tako lepo barvo marmeladi, tudi borovnice lepo obarvajo. Pa še bolj okusno je. Malo eksperimentiraš, pa gre.
Upam, da sem kaj pomagala. Uspešno kuho!

Dušanka