Biskvit za torto

Živjo vsem,

zanima me, če ima kdo recept za biskvit, ki bi imel količine za "ta velik" pekač...mislim tistega, ki je čez celo pečico. Nekaj sem gledala med recepti, pa ne najdem količin za tako velik pekač...upam da mi kdo lahko pomaga, saj smo se odločili prijateljici spečt torto, ki bo lahko nahranila vse ljudi na veliki žurki!

Hvala že vnaprej in lep dan vsem,

Sarica

Sarica, koliko pa želiš da bo tega biskvita - za prerezat ali samo za eno plast in bi pekla 2x ali 3x...? tjas
Kaj pa če vzameš kar recept iz baze in potem količine npr. potrojiš ali početveriš-če želiš biskvit prerezati. Drugače pa 2x spečeš s podvojeno količino. No to je samo moje razmišljanje. Najlažje je narediti po preizkušenem receptu. Lp, maychi
Sarica, kot je že napisano odvisno od višine torte - če bodo plasti tako debele kot je naprimer rolada se lahko speče več takšnih oblatov in se potem sestavi. Jaz za 1 rolado vzamem približno 6 - 8 jajc odvisno od velikosti jajc in kakšno višino biskvita bi želela. Rebeka
Za čez cel pekač bo dovolj biskvita po temle receptu: 5 jajc+5 žlic sladkorja penasto stepaj 10 minut. dodaj 5 žlic moke in pol pecilnega praška in rahlo zmešaj s kuhalnico. Vlij v namaščen in z moko poresen pekač ali pa na peki papir. po tem receptu vednio delam tortne podloge in se igram z različnimi liki! ANJA
želela bi spečt 3 take pekače, tako da ne bo treba rezat, ker se mi zdi, da glede na površino to ne bo tako enostavno...pa še torta bo višja/večja... Sarica
Na eno jajce daš 2 dag moke in 2 dag sladkorja. Recept prilagodiš na število jajc. Lahko dodaš še pecilni prašek ( glede na količino testa ) in to je to. Lp, Klavdija
Sarica, tule: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3990 boš našla en kup predlogov, receptov in trikov. Jaz sem si z njimi zelo pomagala. Lp, tjas
5 rumenjakov, 5 žlic sladkorja, 5 žlic mletih orehov, 1 žlica moke, 5 beljakov. Penasto umešaj rumenjake s sladkorjem, dodaj moko, orehe in na koncu sneg beljakov. To je mera za eno koro - veliki pekač. Po želji, naredi dve ali tri. Lahko spečeš dva rumena, v enega pa dodaj 2 rebra naribane čokolade in 1 žlico mlete črne kave. Pozdravček!
Hvala vsem za prijazne nasvete...sem prebrala tudi tvoje dogodivščine tjas...tako da upam da se me je kaj prijelo...poročam o uspehih, zdaj pa si grem zračunat, koliko rabim mase za 3,5 biskvita...saj bo torta v obliki gramofona, pa rabim pol biskvita še za gumbe in iglo....prava slaščičarska vajenka bom! Prijeten dan še naprej! Sarica
Sarica, iglo lahko narediš tudi iz stopljene čokolade ali marcipana... mogoče manj dela in lažje oblikovanje! tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti