Tako pravijo v zavetišču za divje živali. Saj tudi mačke naj ne bi pile mleko (tako so mi rekli v zavetišču, ko smo šli po mucko, tam jim ga baje ne dajejo.). Napisala pa sem, da lahko pride do tega, ker to ni njihova naravna hrana, v naravi mleka ne jejo.
Saj ne da bi bila žleht ampak zakaj, če ježke že hranite jim ne daste kaj takega kar je za ježka bolj primerna hrana, ker dvomim, da je njihova hrana mleko in piškoti, vsaj jaz še nisem videla ježka, ki molze kravo in peče piškotke. No to je bilo malo za hec, brez zamere. Ampak res so mi tako rekli v zavetišču za divje živali.
Pri nas ježki hodijo kravžljat živce naši psički, ker živimo ob gozdu pa pride jesti ježek mačje brikete. Ko ga naša Pika zagleda čisto ponori, ježek pa lepo nastavi bodice in psička se lahko pretga pa mu nič ne more, laja kot zmešana, potem pa se naveliča in ga pusti na miru, model pa hop na mačje brikete (pravijo, da te pa lahko je).
Nekaj informacij si lahko prebereš na forumu ljubiteljev malih živali, tema jež.

jade
Sporočilo je spremenil(a) jade dne 07. nov 2005 08:28:20
Sporočilo je spremenil(a) jade dne 07. nov 2005 08:41:36