Borovnicke

Pozdravljeni!

Po dolgem casu se zopet oglasam v upanju, da mi kdo lahko pomaga. Zanima me, ce ima kdo kaksen dober recept za borovnicke.

Sanjab1

Kar na dan z besedo: marmelada, borovničevo vino, kako pecivo, sladoled, teranov liker z borovnicami - povej, pa bomo napisali ali pa povedali, kje v bazi najdeš recepte - jih je mnogo. Dušanka
Ko pri nas rečeš borovničke, mislimo vsi na tiste v šnopsu. Loni Makaroni
Skutna torta z borovnicami, rulada z borovnicami? Sporoči, pa pošljemo recepte. Ali pa iz borovnic pripraviš preliv za panno cotto. Mamamia mamamia
Palačinke z zmiksanimi borovnicami in stepeno sladko smetano so ZAKON pri nas doma :) Kadarkoli! LP Zala
Tudi jaz najprej pomislim na borovnice v šnopsu.
ja saj tiste sem imela v mislih... Sanjab1
Torej... borovnicke v snopsu sem imela v mislih. LP Sanjab1
Ena od možnosti za borovničev liker: 1/2 litra borovnic, 1 liter žganja, sladkorni sirup po okusu. Zrele borovnice naložiš v steklenico s širokim grlom in preliješ z žganjem. Postaviš za ca 6 tednov na svetel sončen prostor, večkrat pretresi. Po 6 tednih skuhaj sladkorni sirup po okusu in ohlajeno prilij borovničevemu žganju. Dušanka
Kaj pa je to sladkorni sirup? In kaksno zganje to? Kje v Ljubljani sploh lahko kupim kaksno dobro zganje? Sanjab1
Kaj pa je to sladkorni sirup? In kaksno zganje to? Kje v Ljubljani sploh lahko kupim kaksno dobro zganje? Sanjab1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti