Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lep pozdrav ! glede ločevalne diete, ki jo izvajam že nekaj časa, me zanima, ali grešim, ker vsakodnevno popijem skodelico jakobs kave 3 v enem, v kateri je že tovarniško pomešana kava, mleko in sladkor. Ali to lahko pijem, ali se moram tudi temu odpovedati. nejas
En lep pozdravček še od mene! Vidim da je veliko novih, poseben pozdravček tudi njim! Dopusta je konec, vsaj za nekaj časa. Bilo je prečudovito batarije napolnjene. Moram povedati, da sem kar zadovoljna, pridelala sem le 1 kg, ki pa mi je skoraj uničil dopust, ker sem občutila, da sem se zredila pa nisem imela tehtnice, tako da sem odšla v mesto v lekarno kjer žal niso imeli tehtnice. Zato sem morala počakat, da se vrnem domol in priznam da sem kar malo s strahom stopila nanjo. Prehranjevala sem se bolj po "staro", saj veste kaj mislim. Za vse je krivo zdravje saj sem morala že zjutraj pred tabletami nekaj jest in zvečer tudi. Sem bila na kontroli in je vse v mejah normale, le železa imam še vedno malo malo. Drugače pa sem zadovoljna saj se mi je teža ustalila in je že kar dolgo obdobje na tem mestu, kljub prehrani kakršno imam. Kar je dobro, saj smao govorile veliko o tem kako si mora telo novo težo zapomniti, da jo je treba vsaj 2 leti vzdrževati,... Čeprav si še vedno želim izgubiti tiste 4 kg predvsem pa odvečne cm, ki jih poizkušam oklestiti že od novega leta, vedno neuspešni štart, danes pa sem se odločila, da brez načrtov začnem, neglede na vse obveznosti, ki me čakajo,..., slavja,..., dopust,... Treba je razmišljat tako kot sem včasih in gledat na vse kot na način prehranjevanja in ne dito. Način prehranjevanja s katerim se da živeti polno družbeno življenje. Punce potrebovala bom vašo podporo in vzpodbudo, ker me že jutri čaka slavje, ki ga moram pripravit! Nejas glede kave, je v dieti dovoljena črna kava brez dodatkov, le na B dan je lahko z mlekom. Vendar je to še vedno tvoja odločitev. Jaz sem še vedno mnenja, da je bolje strogo upoštevat navodila, ker so rezultati res lepi sploh če jo izvajaš prvič. LP. Rožica.
Samo na hitro se "pofočkam", da pozdarvim svoji kameradki, ki sta se po daljšem času oglasili in če prav razumem obe začenjata nov krog. Darkad in Rožica, saj sem prav razumela, a ne? Za obe močno stiskam pesti... Darkad, je fino, ko si spet on-line, kajne? Rožica, ti si me pa prav nasmejala s tvojim iskanjem tehtnice na dopustu, kar videla sem te, kako tekaš po mestu in iščeš lekarno... Ampak je pa smotano, tole s tabletami, pa železom. Levinjav, ti si pa iznašla nek super extra hitri shujševalni program. Pazi le, da ne boš hujšala prehitro, da boš pojedla dovolj in dovolj raznolike hrane, da ne zmanjka mleka za malčka. Moja prijateljica je nekaj mesecev po porodu začela z ločevalno dieto (3md), pa jo je po 14-ih dneh kljub velikemu uspehu morala prekiniti, saj ji je zmanjkovalo mleka. Ni pa je prirejala in v tem je bila najbrž napaka. Ti najbrž nimaš sadnih dni? Morda napiši, kako razporediš hrano čez dan in ali upoštevaš kako zaporedje dni, ali res samo ločuješ pri obrokih in je to to. Kaj pa sadje dopoldne, to upoštevaš ali ne? Sprašujem, ker je na forum zašla že marsikatera mlada mamica, pa je z dieto morala ponavadi malo počakati... Morda bo kateri tvoja izkušnja koristila, čeprav se tu ne bo oglasila. Lep dan vsem, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 07. avg 2006 11:03:10
Vse lepo pozdravljene! Tudi jaz ponovno skušam začeti drugi krog. Konec marca sem uspešno izpeljala prvi krog potem sem pa po treh mesecih že trikrat pričela s drugim, pa mi nikakor ne uspe. Vedno me kaj premami. Sedaj je vrt poln zelnjave in sadja, kar samo se ponuja in je vsega na pretek ......pa nič od mene. Me bo treba po "riti". Po novem letu, ko bo vsega primanjkovalo , po nas bo cel bataljon in bomo jamrale vse vprek.Marjetka , kje si, da me okregaš? Pozdrav! marja Sporočilo je spremenil(a) marja dne 07. avg 2006 14:25:50
Ojla punce, en lep sončen pozdrav! Ne, nič se ne hecam, sonček je ravnokar pokukal izza oblakov in spet bomo polni energije, kajne? Encijan res sem začela z drugim krogom (uspešno do danes), moj računalnik je pa skoraj pregorel, revček, ker cele noči "visim gor". Skoraj vse sem prebrala za nazaj, zdaj se pa oziram naprej - v naslednje tri mesece moje diete. Iz vaših izkušenj sem se naučila, da gredo v drugem krogu kg bolj počasi dol, vendar zagotovo, kajne!? Še vedno zjutraj prehodim mojih 7 km, kar mi zaenkrat ustreza, bom pa verjetno morala začeti tudi s kakšno bolj konkretno vadbo za oblikovanje telesa, da ne bo težav z odvečno kožo...?!! Počutim se odlično, to je pa najbolj pomembno. Nejas, tudi jaz sem "kofetarica". Nisem še prišla do stopnje, da bi začela uživati ob čaju, še ko imam gripo ali prehlad mi gre zelo težko dol. Kot ti je že Rožica odgovorila je v dieti dovoljena črna kava brez sladkorja in na B dan z mlekom, vendar tudi jaz mislim, da je odločitev stvar posameznika. Vsako jutro spijem instant kavo z mlekom, popoldan pa običajno črn esspresso, zaenkrat gre. Res pa je, da že od nekdaj pijem kavo brez sladkorja, navada. Ravno včeraj sem brala uvod v prvo Rinino knjigo (ob prvem krogu je sploh nisem prebrala, ker sem vse informacije dobila tu, na forumu!), da se seveda lahko odpovemo tudi tistim dovoljenim koščkom kruha in pojemo manj hrane kot je priporočeno v jedilnikih - posledično bo tudi izguba kg večja. Seveda je spet vse odvisno od vsakega posebaj, od splošnega počutja, volje. Še vedno mislim, da je boljše počasno hujšanje, sploh če želimo izgubiti več kg - lep primer je tvoj mož. Čestitke! Marja, Marjetke cvetke ni, da bi te okregala, te bom pa jaz povabila na skupen tek skozi drugi krog!! Več nas bo, lažje nam bo šlo! Metoda, se nam pridružiš še ti? Pa res Marjetka cvetka, kje pa si? Želim vam lep, nasmejan popoldan, lp darkad
Hojla! Samo na hitrco vas pozdravim,ker vidim,da me pogrešate! No,marja,kaj je zdaj to!A boš pustila vso zelenjavo,da ti propade na vrtu,sama pa jedla neke stvari,ki sploh niso primerne zate!Ej,punca,punca,pa ne ga no tako lomit,hitro na vrt po solato in korenček,pa veselo na delo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
ŽIVJO PUNCE! Imam eno vprašanje, ker ne vem če sem se pravilno lotila te ločevalne diete, ker nimam knjige. Zanima me kako si sledijo dnevi? Kaj začneš z beljakovinskim dnevon, potem škrobni dan, sledi OH dan, nato sadni dan in nazadnje vodni dan. Kaj se ti dnevi ponavljajo, pač da imaš vsaki 6 dan recimo sadni ali vodni dan, ali pa OH dan? Imam občutek, dami nekaj ne "štima" ali pa se samo motim? Lepo prosim za odgovor ali pa, če ima katera za posoditi knjigo, ker je nikjer ne najdem? LP metoda
Metoda dnavi si sledijo takole: beljakovinski, škrobni, OH, sadni. 29. dan je vodni. Knjigica se dobi v vsaki trafiki. Sicer pa lahko vprašaš tudi tukaj. Rade ti bomo pomagale. Mislim, da so si nekatere pošiljale knjigo tudi v elektronski obliki. Veliko uspeha pri hujšanju! moki
Živjo! Samo na hitro se javim, sem namreč na dopustu in je računalnik bolj na stanskem tiru. Ali nimam časa ali pa je "komp" zaseden! Pozdravljam vse nove in stare! Metoda, pojdi na "našo" internetno stran, kjer boš našla kar nekaj koristnih informacij in povezav: http://users.volja.net/kulinarika/ jankica
Živjo! Ja Encijan točno tako je bilo, vloženo veliko truda in napora preden sem našla lekarno, skoraj sem si polomila roke in noge, da sem razložila , kaj sploh iščem. Tako da če je že bila kakšna kilca več sem jo zagotovo izgubila s mojim načinom sporazumevanja. he,heee,...... Ja in prav si razumela, včeraj sem prestala prvi dan. Čeprav zelo teško pa vendar se lahko pohvalim, da sem ga brez greha. Danes pa je že moj najljubši dan tako da mislim, da ne bo težav. Za kosilo bo zelenjavni riž z radičem. njami. Marja in vse ostale punce ki se še spogledujee z "nizkim štartom", samo začet je treba potem pa že gre. Zdaj so pogoji idealni zelenjave je doma veliko, dan je daljši tako, da smo lahko djle časa zunaj in odaljene od hrane. Seveda pa so vedno skušnjave ki te mamijo, takrat pa je moja nasvet oziroma princip obvladanja takšen, kozarec ali dva vode na eks, da zapolnim želodžek, vse mamljive jedi pa brž umaknem iz mojega vidnega polja, tako da je kuhinja pospravljena da je kaj. Nikjer nobenih prigrizkov. Vsaj na začetku diete. Saj vem da je lažje reči začeti je treba, ampak tokrat lahko veste da prekleto vem kako je to. Mislim, da nebi bilo nič drugače če bi čakala na pravi trenutek, na parvo voljo, le še več kilogramov bi pridelala. Zato pa se brž spravite v red, saj ni težko, le jest ne smemo vsega skupaj. Jaz si zaenkrat še privoščim sadno malico okoli 18:00, ker sem res tako sladkosneda, da bi lahko resno ogrozila kakšno vrečko sladkarij. :) LP. Rožica.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti