Zanimive so tele naše prigode. Tigrolina, zdaj si pa spet naša, a ne? Držim pesti in navijam zate, tako kot seveda tudi za vse ostale, da ne bo pomote!
Marja, bravo za tvoje smeškote, saj v končni fazi potem vidiš, da ni noben bav bav tale internet, a ne?
Punce, meni je danes uspelo izpeljati načrt gibanja, nazadnje sem pristala pri 45 minut hoje in teka, nekaj časa sem tekla po 2 min, pa 1 minuto vmes hodila, potem pa mi je utrip preveč narastel in sem malo podaljšala čas vmesne hoje. Marjanca, vrnila sem se na tvojo progo in moji sklepi so ti zelo hvaležni. Psov danes sploh ni bilo, zadnjič pa so se trije sami sprehajali brez gospodarjev in me je bilo res kar strah. Drugače pa me kar malo skrbi, če bom 10. junija dosti fit za ženski tek v Tivoliju. No, pa saj sem šele začela, zdaj imam še en motiv več za rednost pri vadbi.
Lisička, kako gre pa tebi? Si danes tudi hodila/tekla? Saša (Vemves), daj še ti malo opiši tvoje izkušnje s tekom, da bomo še katero navdušile zanj!
Bila sem tudi v Celju pri "sosedu" na merjenju pritiska, holesterola in krvnega sladkorja. Pritisk imam optimalen, krvni sladkor je OK, holesterol mi je malo ušel čez priporočeno mejo. Res je sicer, da nisem bila tešč, ampak sem pojedla že grenivko in pomarančo. Imam pa v kratkem sistematski pregled, kjer mi bodo vse to spet izmerili in me prav zanima, kaj mi bo zdravnica povedala na to, da sem imela pred začetkom ločevanja in kasnejšim 3md vse vrednosti v mejah normale, in če pomislim, kaj sem spremenila "na slabše", lahko ugotovim samo to, da si sedaj pogosteje privoščim kaj sladkega, prej pa že dve leti skoraj nič. Drugih maščob zaužijem ravno toliko kot prej, ali pa še manj. Bomo videli! Izvedela sem tudi, da bodo v kratkem v okolici Celja in tudi drugod po vsej Sloveniji organizirani testi hoje na 2 km. Test naj bi bil pokazatelj fizične pripravljenosti posameznika, ki ga lahko čez čas ponoviš in spremljaš svoj napredek z uvedbo redne rekreacije. Vse tiste, ki nič kaj ne športate, prav vam je namenjen ta test, seveda pa tudi tistim, ki malo že migamo, ne bo škodil. Jaz se bom pozanimala, kako je s tem in sporočila tukaj, če še katero zanima. Za Žalec vem, da bo tam tudi predstavitev nordijske hoje in sama se bom najbrž odločila za to lokacijo, ker me ta "zvrst" hoje zanima, saj naj bi bila to ena najbolj vsestransko koristnih oblik gibanja, učinki so podobni tistim pri teku na smučeh.
No, pa sem spet naredila reklamo za rekreacijo, upam, da mi ne zamerite!
Lep večer in še lepšo nedeljo vam želi Encijan.