| Encijan je napisal/a: |
| Ja, Aki, super, lahko pošlješ slikce na naš mail, pa bomo objavili. Če nas malo spremljaš, že veš, da smo veseli vsake ideje in če jo lahko komu damo, še toliko bolje.
Encijan
|
Včeraj sem rabila idejo ( in jo dobila) in sem po dolgem času spet uletela,tako da nisem na tekočem.Lansko jesen pa sem kar nekaj časa spremljala, ampak moram priznat , da ste trenutna ekipa res produktivne.Kapo dol.
Encijan, na kateri mail

Simonka1!
Ravno v tem je problem, ker ti je sadje

. To je škoda. Tudi moja hči je taka. Kivi recimo sploh ne prenese. Jo začne tako ščipat v želodcu da se kar zvija. Jabolko : ja, če ji ga narežem na krhlje in včasih je OK, včasih pa ji smrdi po kleti in se pri 1/2 krhlja zgodba konča. Še najbolj ji gredo sladke vrste sadja: banane, hruške, avokado. Menim, da je morda problem v presnovi fruktoze ( namreč, če si jaz delam sladico, si jo včasih sladkam s fruktozo /največkrat uporabljam sicer javorjev sirup/ in hči takoj pogrunta -vedno reče kaj je tako kislo, drugi družinski člani ne opazijo nič).Skratka sadja poje očitno premalo.Z zelenjavo je malo bolje, tako da sadje zamenjuje oz .dopolnjuje z zelenjavo in vsega skupaj prav tako ni ravno veliko. Ima pa zelo rada zelenjavno pico, krompirjevo solato, zelenjavno rižoto: noben problem. Ampak bistvo ločevalne,kakor tudi 3md je ravno v svežem sadju in zelenjavi, ker vsebuje 70% vode kot človeško telo. Sveže hrane naj bi uživali več kot koncentriranih beljakovin in ogljikovih hidratov in ko se človek navadi ( če se seveda lahko) in mu to pride v navado je, lahko rečem, rešen problemov s telesno težo).
Da nebi kdo razumel, da hči silim s sadjem in zelenjavo, to res ne, jo pa spomnim in ji večkrat ponudim kaj da čisto ne pozabi.
Joj sem se razpisala

, upam da te nisem zamorila, samo spomnit sem te hotela in brez zamere.
Aki