Izbrskala sem knjigo od Judy Mazel: Zdrava vitkost za vse življenje, da še vam povem štiri zlata pravila, ki jih navaja avtorica (ni nobena zdravnica ali znanstvenica, vse ugotovitve je dobila iz prakse -na sebi in mnogo drugih ljudeh).
1. Vsak dan se tehtajte. Tehtnica nas prisili, da se vidimo take kakršni smo v resnici, in nas sili, da nekaj storimo glede tega.Če bi se res videli take, kakršni smo, bi si mar dovolili izgledati, tako kot smo?
2. Skoraj vsak dan svojega življenja začnite s sadjem. Ko začnete jesti kaj drugega, tisti dan ne jejte nobenega sadja več, ker sadje se prebavi skoraj v trenutku- če presnovo sadja karkoli ovira, če ga jemo za kako drugo hrano, ostane v želodcu in bo povzročilo napenjanje in vetrove.(že star pregovor pravi: Jabolko zjutraj kot zlato, zvečer kot kamen).
3. Čakalna doba. Kadar greste z ene vrste sadja na drugega počakajte eno uro. Kadar greste z ene vrste hrane na drugo (od sadja na OH ali belj.), počakajte vsaj dve uri, še bolje tri.
4. Proteini. Ko enkrat začnete jesti proteine, naj bi v ostanku dneva le-ti predstavljali vsaj 80 % nadaljne zaužite hrane (če za kosilo jemo meso in solato, moramo tudi za večerjo jesti večinoma beljakovine in nekaj (do 20%) OH.
Skratka, vidite da je podobno tej dieti 90d. Toplo priporočam vsem, ki imate težave s prehranjevanjem, da si to knjigo sposodite v knjižnici in jo preberete, ker je res vse tako lepo razloženo in tega ne pozabiš nikoli. Jaz sem pred 5 leti po tem načinu shujšala za 35 kg. Kasneje sem si kupila Montignacovo knjigo Jem, torej hujšam (iskala sem bližnjico), pa mi sploh ni bila všeč. Vem, rekli boste, kaj se pa hvališ, zakaj pa imaš potem spet tolikšno težo. Vmes sem šla skozi dve težki življenski preizkušnji, ko mi ni bilo dosti mar za težo.
Skratka, v tej knjigi je še dosti drugih modrosti (npr. kakšna olja naj uporabljamo -hladno stiskana, naj ne jemo umetnih izdelkov -margarin, sladil, konzerviranih živil..., ker telo najlažje prebavi naravne izdelke, -maslo, smetano iz mleka...)
Še tole vam povem, glede sadja. Obstaja nekaj sadja, ki ima v sebi veliko encimov, ki pomagajo pri hujšanju: ananas, mango, grozdje, papaja, jagode, kivi, kaki, lubenica, suhe marelice, suhe slive, suhe fige. Torej, če veste, da boste imeli popoldne žurko, zjutraj oz. do dve uri do žurke, jejte zgoraj omenjeno sadje in boste lahko pojedli še ne vem kako nemogoče sestavljen obrok in se vam ne bo nič poznalo na kilah.
Joj, čisto predolga sem, samo se mi zdi zelo pomembno, da še ostali, ki vas zanima, veste.
Lahko noč!
ann