Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Jaz jih polnim (Melancane po grško), recept objavljen par dni nazaj in kuham v ratatouille in uporabim v Djuveću, nikoli ne stiskam in odcejam in nikoli niso grenki. No, pohanih pa ne jem, ker se po moje samo kalorijska bomba naredi iz drugače odlične (skoraj) brezkalorične zelenjave. Aja, pa na lističe narezane popečemo na žaru namesto krompirja, riža ali testenin zame, ker se izogibam OH.
Vanja
Cellnet, off topic,
ščitnica mi je spet začela nagajat, pa imam grozne težave s kilami.
Nekaj časa je bil mir, zdaj bodo morali pa mojo dnevno dozo hormona spremenit, ker se mi spet pojavljajo še drugi simpomi. Mislim, da sem si nabrala toliko znanja o premajhnem delovanju ščitnice, da bi lahko šla zagovarjat doktorat. Par kil mi je sicer uspelo spravit dol, pa se mi zdi, da se bom do smrti sestradala. ![]()
Pohanje pa itak jemo mogoče 1x na leto že od nekdaj.
Vanja
| cellnet je napisal/a: |
| joj, jaz brez pohanje ne bi zmogel, ni ga čez dobrega pohanega piščanca in pravega dunajskega... no ene parkrat na leto ;)s ščitnico pa se ni za hecat... se pravi nič briošev, kuglofov in ostalih dobrot? ;) cellnet |
Pri nas nihče ni mahnjen na pohanje. Če se slučajno komu zalušta, jim rečem naj grejo kar h KFC, potem jih pa itak mine. Včasih so imeli tam pekoče začinjenega in je bil meni po okusu najboljši od vseh, kar sem jih kdaj jedla.
No, tega recepta še 15 let ne uporabljajo več, Še sreča.
Zdaj je vsem najljubši piščanec s pivovske konzerve in na žaru, prijetno začinjen. Še jaz sem se ga naučila speč, včasih sem ga samo rripravila, blizu žara me pa ni nihče spravil.
Nazaj na temo: Res, jaz tudi nimam navade, da melacanom izvlečem vodo. Eggplant parmigiana mi pa tako ali tako ne tekne. Verjetno zato, ker so melancani pohani in potem še politi s paradižnikovo omako.
Problem je v tem, da res, res rada pečem. Če je komplicirano ali malo eksotično, toliko bolje. Še sreča, da ima možek rad brioche, kuglof, Fernandote za k jutranji kavi, tako da spečem, narežem v kose in zmrznem. Spet sem off topic. Sorry.
Vanja
Vanja, prosim, na ZS mi na kratko napiši simptome za štitnico.
Pozdravček!
| cellnet je napisal/a: |
| zelo rad imam en jamijev recept za pašto z jajčevci in paradižnikom s koriandrovimi semeni. pa libanonska ali zadnje čase tudi maroška solata z jajčevci. cellnet |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortilje s pivsko omako iz čokolade

Domači Ferrero Rocher