kako se pripravi ocvrte jajčevce ne da bi popili liter olja?
poizkusila sem že vrelo olje pa odcejevanje s soljo......... zdaj pa sem že obupala
hvala za odgovor
lp petra
petra5278
kako se pripravi ocvrte jajčevce ne da bi popili liter olja?
poizkusila sem že vrelo olje pa odcejevanje s soljo......... zdaj pa sem že obupala
hvala za odgovor
lp petra
petra5278
Malencan narežem na kolobarje približno 1 cm debeline, posolim in pustim na papirnatem prtiču, da se "spoti", potem ga nežno primem ter ga stisnem, da mu še zadnjo kapljo ven stisnem. Pri tem pazim, da ga ne raztrgam. Kolobarje dam na malo maščobe in pečem... ko obrnem kolobarje, potem posodo pokrijem, da se še sami od sebe malo spustijo. Posujem z veliko česna in peteršilja
Ne vem zakaj se bi zažgali, saj ne potrebujejo dolgega praženja!
Ko jajčevce paniram, prav tako jih posolim in pustim odstati.
Pozdravček!
Jaz kolobarje posolim in potem malo stisnem, prav zaradi tega grenkega.
A da daš v mleko?!
![]()
To prvič slišim za malencane. Hvala za info.
Pozdravček!
Joj, da bi jaz to prej vedla, sicer , če malo pomislimo je logično, če se golaž ali meso prismodi, dam vedno mleko, da izgubi tisti grenak okus. Jaz pa sem jih zadnjič zabrisala v "škovace", ker se ni dalo pojesti tako so bili grenki. Alcika, tudi z moje strani hvala za koristno informacijo.
Fino bi bilo, da bi zapisala tudi v tisto temo triki in nasveti, ker se bo sicer pozabilo!
lp!
AnamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Zelenjavna mineštra