Odgovor veseli Vesni!
Odogovore na veliko vaših vprašanj boste našli v učbeniku, ki ga uporabljabljajo na srednjih živilskih šolah v programu "kuhar". Učbenik je "kuharstvo za vsakogar" ali pa samo "kuharstvo"
odvisno od letnika izdaje. Knjgo-učbenik imajo v večini knjigarn, kjer prodajajo učbenike za srednje šole.
Čudovita zadeva, je pa kar obširna knjiga in vas popelje lepo po vrsti od področja do področja (osnove, predjedi, juhe.......), zato ne obupat. Ko je čas berite lepo od začetka....... Jaz prebiram kuharice vedno, ko imam malo več časa, pa se mi vedno zdi, da sem odkrila kaj novega.
Za peko peciva in slaščic je prav tako za boljše razumevanje in uspeh pri delu dobro najpej kupiti učbenik"Slaščičarstvo", ki ga imajo za učbenik slaščičarji. Dobi se enako v knjigarnah kot kuharstvo.
Enako je s pripavo kruha.... o vsem se poučite iz učbenika za peke!
Sama sem si te učbenike kupila veliko kasneje kot prve kuharice, ker nisem vedela zanje. Sem pa strastna zbiralka kuharskih knjig in revij z recepti oz. vsega kar se nanaša na kuhanje in peko. imam kar precej tega okrog 200 knjig in vse revije Dober tek, Pet zvezdic, Lisa.... ter občasnih tematskih izdaj.
Še vedno mislim, da je osnova vsega pa le učbenik za posamezno področje, pa tako zelo dragi kotkuharice niso. (stanejo med 3.000,- in nekja manj kot 5.000 Sit).To je bilo še lani, ko semkupila zadnjo izdajo učbenika Kuharstvo ( imam 4 izdaje) vsaka nova prinaša več,zato kupite zadnjo izdajo, mislim, da ima letnico 2004, knjige nimam pri roki.
Upam, da vam bo nasvet prišell prav.
Jaz vsakomur, ki me vpraša katero kuharico kupiti, da bo znal pripravljati posamezne stvari odgovorim "najprej učbenik, potem pa za posamezne kuharice za veselje in ideje.
Obstaja sicer kar nekaj kuharic, ki na podben način kot učbenik podajajo temeljna znanja kot je napr."Velika šola kuhanja" in še nekatere druge,vendar so veliko veliko dražje kot učbeniki.
Lepo pozdravljeni in veliko uspeha,predvsem pa zadovoljstva pri kuhanju!
rega