V tem našem koncu je cel kup dobrih gostiln in picerij.
V samem kraju Čatež najdete Gostilno Les, ki ponuja klasično kuhinjo in dobre pice, ob Krki pri starem mostu je picerija Grič, kjer dobite poleg okusnih pic tudi balkanske jedi.
V mestu Brežice se lahko dobro najeste v piceriji Italija (pri semaforju), ki ima predvsem italijansko hrano - pice in testenine ter okusen vegetarijanski krožnik. Zelo dobre malice in kosila imajo v restavraciji Štefanič pri Blagovnici. V centru Brežic sta restavracija Santa Lucija, ki ponuja klasično kuhinjo in pice, ter Rafters pub Splavar, kjer boste poleg odlične hrane lahko uživali v njihovih fantastičnih sladicah in sladoledu. V Brezini (proti železniški postaji) je gostišče Racman, kjer imajo malice, kosila, klasično kuhinjo in pice.
Če pa si zaželite še malo izleta se lahko odpravite na Bizeljsko k Šekoranji na domače jedi, lahko pa zavijete proti Mokricam. Na Jesenicah je prijetna okrepčevalnica Strniša, na Obrežju pa gostilna Kalin, ki se lahko pohvali tudi z divjačino.
Naštela sem samo nekaj lokalov (predvsem tiste, ki sem jih že sama preizkusila), gotovo sem še kakšnega pozabila. Prepričana pa sem, da iz naših krajev ne boste odšli lačni!!
Pa uživajte v čofotanju. In privoščite si kakšno sladico v slaščičarni Urška v samih Čateških toplicah.
LP Lenka